RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt sitter på vippen om blokker ved Langsetløkka


UTBYGGING: Slik kan det bli på nye Rønningen - skoleområdet til høyre. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
UTBYGGING: Slik kan det bli på nye Rønningen - skoleområdet til høyre. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
Tirsdag ble Rønningen-utbyggingen igjen behandlet på Rådhuset. Flertallet SV, Ap, Frp og Miljøpartiet sier fortsatt ja til blokker. Nå sitter Rødt på vippen i bystyrebehandlingen.

KJELSÅS: Rønningen Folkehøgskole har avtale om tomtesalg til utbygger. I de opprinnelige planene lå rundt 36 rekkehus, og utkjøring nord, via Langsetveien og Langsetløkka. Til store protester fra nærområdet. Da saken var til behandling i byutviklingskomiteen tidligere i år, sendte flertallet ved SV, Ap, Frp og Miljøpartiet de Grønne saken tilbake til plan- og bygningsetaten, med forslag om også å innlemme to femetasjers blokker i planene.


Igjen har saken vært til behandling på Rådhuset, og igjen har det samme flertallet sagt ja til også to blokker på fem etasjer på området, i tillegg til rundt 21 rekkehus. Dette går imot det Plan- og bygningsetaten anbefaler; ikke blokker i tillegg til rekkehus.

– Stikk i strid med de faglige rådene

– Dette er stikk i strid med de faglige rådene fra plan- og bygningsetaten. Det er ikke nødvendig med i tillegg blokker på denne tomta, som ikke ligger innenfor de områdene som er vedtatt som knutepunkter og potensielle utbyggingsområder, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Espen Ophaug (V).

Byrådspartiene – også med Krf – ønsket ikke blokker i tillegg til rekkehusene, men med kun representanter fra Høyre og Venstre i bystyrets byutviklingskomite, så ble de i undertall.

Valgt å ikke lytte til naboene

– Her har man valgt å ikke lytte til naboene i det hele tatt. Veiløsning fra nord er ikke optimalt med tanke på de eksisterende forholdene, og det er jo lagt opp til betydelig mer trafikk. Det  er ingen menneskerett å ha sol der man bor hele dagen, men det er vel ingen tvil om at noen av boligene i nærheten blokkene, som skal ligge nord for skolebygningene, kommer til å miste mye sol og lys, sier Ophaug.

Les også: Bymiljøetaten snudde i veisaken

Reguleringssaken – nå også med to femetasjers blokker – skal etterhvert til endelig behandling i Oslo bystyre.

Rødt på vippen

– I forhold til fordeling av bystyrerepresentanter, så vil det nå bli Rødt – med sine to representanter – som kan vippe saken i den ene eller andre retningen, sier Ophaug.

Avisen har vært i kontakt med Rødt.

– Vi har ikke gjort noen avtale med de nevnte fire partiene i denne utbyggingssaken. Vi vil sette oss grundig inn i denne saken, og så ta stilling til hva vi vil gå for under bystyrebehandlingen, sier Bjørnar Moxnes fra Rødt til avisen onsdag morgen.

Les også: Lørdag er Kjelsåstrikken igjen på skinner

Les også: Denne boka koster 8000 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere