RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt vil ta over bydelsledelsen

Marit Halse topper Rødt sin Gamle Oslo-liste, mens Olaf Svorstøl vil bli ny BU-leder.

GAMLE OSLO: Rødt er ferdig med sin nominasjon til bydelsvalget i Gamle Oslo. Marit Halse topper listen og etterfølges av ringreven Olaf Svorstøl og Aroosa Zahoor. Halse jobber til daglig for Rødt i bystyret.

– Vi vil forstatt slåss for bydelen vår, for at den utvikles og formes etter innbyggernes ønsker og behov, sier hun.

Hun drar frem Bjørvika-utbyggingen som eksempel på at det er utbyggere og spekulanter som styrer denne utviklingen i dag.

LES OGSÅ: – Udemokratisk utbygging

– Flertallet i bystyret ignorerte helt innspillene og meningene til innbyggerne i bydelen da Bjørvika ble planlagt. Vi tror at folk selv vet mye mer om hva de trenger enn hva politikere og private utbyggere gjør, og vi vil slåss for at beboere skal høres og tas hensyn til når det skal bygges og utvikles i bydelen, sier Halse.

Listetoer Svorstøl har ambisjoner om å «avansere» etter tjue års fartstid i bydelsutvalget.

– Jeg er opptatt av å forsvare de yngste og de eldste, barn og gamle. Folk i Gamle Oslo skal kunne føle seg trygge på at de får den omsorgen de trenger. Rødt i Gamle Oslo mener at jeg har kunnskapene og erfaringen til å inneha dette vervet etter 20 år i bydelsutvalget, sier Svorstøl.

Liste-treeren satser på kamp for bydelens yngste beboere.

– Vi trenger flere fritidstilbud til unge. Det har blitt lagt ned så mange fritidsklubber og andre tilbud i Gamle Oslo i de siste årene, og ungdom trenger steder å være, sier hun.

Som Ap alt har varslet, vil også Rødt bevare Munch på Tøyen.


– Å flytte Munch-museet fra Tøyen til Bjørvika var og er en forferdelig dårlig idé. Museet hører hjemme på Tøyen. I stedet for å klemme inn enda et «signaturbygg» nede ved fjorden, burde Oslo bygge ut museet der det ligger nå, der er det god plass, og museet vil bli mye billigere. Så kan kommunen heller investere noen kroner i å oppgradere Tøyen-området, sier Halse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere