RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ready bandy utslått etter protest

Ready fikk beskjed 24 timer før første møtet i semifinalen mot Stabæk at de ikke fikk spille. –Urettferdig og feil, tordner Ljungberg.

Oslo: Årsaken var at Ullevål la inn protest etter 9-3 tapet mot Ready forrige uke.

De mente at Ready brukte en spiller som ikke var spilleberettiget, noe ankeutvalget i Norges Bandyforbund (NBF) mente var nok til å gi Ullevål seieren.

Fikk klarsignal

Sakens kjerne er at Christian Waaler meldte overgang fra Høvik til Ready. Klubben kontaktet Norges Bandyforbund og forhørte seg om han ville være spilleklar til kampen mot Ullevål, noe de fikk beskjed var i orden.

– Når vi får beskjed at han kan spille, så går vi ut fra han er spilleberettiget, sier sportssjef i Ready, Jon Ljungren.

Han synes også det er rart at ved to tilfeller denne sesongen har vært spillere som har blitt brukt uten å være spilleberettiget, men som ikke har fått andre straffer en bøter.

– Dette er både urettferdig og feil. De konkluderer med at vi kunne anses å være uten skyld, men samtidig så velger de å gi oss kamptap. Hvorfor fikk ikke de to andre lagene kamptap når de brukte uberettgete spillere, undrer Ljungberg.

Ankeutvalget mener derimot at reglene er veldig klare på dette punktet.

«At Forbundet skal ha ment å gi Waaler spilleberettigelse for sluttspillet ville bety en administrativ overprøving av Ankeutvalgets avgjørelse i sak nr. 5/2011 og det er ganske utenkelig.
At klubben så velger å benytte Christian Waaler i sluttspillkamp, betyr etter Ankeutvalgets vurdering at klubben har handlet mot bedre vitende, og kan derfor ikke sies å ha vært uten skyld i at spilleren ble benyttet i sluttspillkamp», skriver Ankeutvalget i dommen.

Les Ankeutvalgets kjennelse her

Ready har lagt ut en pressemelding på sin hjemmeside hvor de kommenterer kjennelsen og straffeutmålingen, som de mener er både urimelig, urettferdig og basert på feil.

Les Readys reaksjon på Ankeutvalgets kjennelse her

– Burde spilt omkamp

President i Norges Bandyforbund, Ivar Nordberg, synes at det er synd at dette ikke ble løst på en annen måte.

Sanksjons - og protestutvalget i NBF kom frem til at lagene burde spille omkamp etter protesten fra Ullevål, noe begge klubbene anket.

– Min magefølelse i denne saken er at det hadde vært det riktige. I stedet for at klubbene tar en telefon til hverandre, så velger begge å anke saken. Dermed er det ankeutvalget som har ansvaret for dette og deres konklusjon er at kampreglementet tilsier at Ullevål skal tilkjennes seieren med 1-0, sier Ivar Nordberg.

Han innrømmer at reglementet for overganger i bandy kan være komplisert og de drøfter å forandre dette til neste sesong.

– Alle overganger etter 31.12 gjør at spillerne kun kan spille seriekamper for klubben og ikke sluttspill. Mulig de misforsto vår tilbakemelding og vi tror selvsagt at Ready handlet i god tro, sier Nordberg.

Når det gjelder de to andre overgangene som ga pengebøter til klubbene sier Nordberg at det var to helt spesielle tilfeller hvor de for første gang brukte bøter som straff.

– Det handlet om to spillere som ikke hadde lisens eller overgangen i orden. Den ble først behandlet for mangel på lisens og det var feil saksgang hos ankeutvalget. Siden det var veldig kort tidsfrist, ble det benyttet pengebot for første gang uten at dette skulle være presidens for videre saker, sier Nordberg.

Jon Ljungberg sier til Akersposten at mye kunne vært gjort annerledes.

– Det var veldig kort tid og vi mente at vi hadde rett. Derfor blir det vanskelig å si i ettertid at vi burde gjort noe annerledes, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere