Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ready fikk juling i toppkampen

GIFTIG SVENSKE: Ready-spiller Erik Andersson har levert en god sesong, men svensken klarte ikke å forhindre 2-7-tap på hjemmebane onsdag kveld.
GIFTIG SVENSKE: Ready-spiller Erik Andersson har levert en god sesong, men svensken klarte ikke å forhindre 2-7-tap på hjemmebane onsdag kveld. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen
Ready var sjanseløse mot serieleder Stabæk. Vestkantlaget tapte til slutt oppgjøret 7–2 på Gressbanen.

UENIGE: Ready-kaptein Peter M. Haug havnet i en skikkelig ordkrig med Stabæk-spiller Christian Randsborg midt i 2. omgang. Dommeren måtte etter hvert skille de to kamphanene.

GRESSBANEN: – Dette var ikke bra! Vi gjorde for mange feil, og det straffer seg mot et så bra lag som Stabæk, depper Readys største stjerne, Erik Andersson fra Sverige.Serieleder Stabæk tok ledelsen allerede etter 24 sekunder i onsdagens toppkamp. Til pause ledet serielederen hele 4–0 – og kampen var kjørt for Readys del.

– Stabæk er et godt lag, de er har flere spillere å komme med offensivt. Men i dag (onsdag) gjorde vi det litt for enkelt for dem, sier Andersson til dittOslo.

Giftig svenske

– Hva gikk galt?

– Vi mistet ballen altfor ofte da vi var på vei framover. Da blir man straffet bakover, forklarer svensken, som så langt denne sesongen er Readys poengkonge.

21-åringen fra Falun har på 15 kamper produsert hele 27 poeng (12 mål, 15 assist). Ready-spilleren ligger med det på delt tredjeplass i eliteseriens poengliga.

Og det var nettopp Erik Andersson som tente Readys håp i onsdagens oppgjør på Gressbanen.

Helt i starten av 2. omgang, fintet 21-åringen ut hele Stabæk-forsvaret og banket inn reduseringen bak en sjanseløs Lars Johanson i gjestenes mål.

Ikke seriegull

1-4-scoringen ga Ready energi, og hjemmelaget skapte flere store sjanser det første kvarteret i 2. omgang.

Men hjemmelaget klarte aldri å omsette mulighetene i mål – og da satt Stabæk til slutt inn nådestøtet.

Den siste halvtimen var gjestene best, og rett før slutt sto det 7–1 til Stabæk. Readys Jørgen Ibsen Brynildsrud pirket inn 2–7 sekunder før slutt.

Oslo-klubben hadde før onsdagens stortap en mulighet til å snappe seriegullet fra Stabæk, men nå blir det bare med drømmen.

Tre seriekamper før slutt leder Bærums-klubben eliteserien med 24 poeng. Solberg jager på plassen bak med 22, mens Ready innehar tredjeplassen (18 poeng).

– Nå skal vi gi alt for å beholde tredjeplassen, sier Ready-kaptein Peter M. Haug.

Ready er allerede sikret en plass i sluttspillet. Kvartfinalerunden spilles best av tre kamper.

– Vi gleder oss veldig til sluttspillet, og jeg tror vi kan komme langt. Nå gjelder det bare å spisse formen, sier tøffingen Haug til dittOslo.no.

Søndag møter Ready Høvik på bortebane.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!