*Nettavisen* Nyheter.

Ready inviterer til jentekveld på Gressbanen

VIL HA FLERE JENTER: Ella Møllhausen (b.v), Hermine Widding, Katrine Bolme, Linnéa Grönquist, Ina Dahl, Tuva Askmann Nærby og Christina Kjos-Hansen. Marie Dregler (f.v), Noelle Dietrichson, Anine Grönquist og Juni Rasmussen håper mange jenter tar turen til Gressbanen tirsdag.Foto: Andreas Lindbæk Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Verdens raskeste lagsport inviterer til jentekveld på bandybanen.

GRESSBANEN: Ready Bandy har nesten 50 jenter som spiller for klubben. Nå ønsker de å vise frem sporten til alle jenter som er interessert.

– På tirsdag (4. november red. anm.) kveld er Gressbanen reservert for jenter som allerede spiller eller har lyst til å prøve det morsomme lagspillet. Alle jenter er velkommen og alt er spandert av Ready Bandy, sier Jon Ljungberg, sportssjef i Ready Bandy.

Trenger ingen erfaring

Klubben opplyser at jentene som møter opp ikke trenger tidligere erfaring for å bli med på arrangementet. De håper at en slik dag kan rekruttere nye jenter til sporten.

– Vi stiller med instruktører fra egne dame - og jentelag som vil hjelpe alle som ønsker tips og råd eller finpuss på teknikk, sier Ljungberg.

De som møter opp kan få låne utstyr av klubben, i tillegg til at de spanderer vafler, kaker og skøyteslip.

– Dette blir den største samlingen av bandyspillende jenter i Norge noensinne.

Stort jentemiljø

Ready er Norges største bandyklubb, og denne sesongen spiller nesten 50 jenter, fordelt på fem rene jentelag, inkludert damelaget.

– Hvorfor spiller dere bandy?

– Det er en morsom lagsport, der det går fort og det er «team-spirit», sier Linnéa Grönquist (16), som ønsker seg flere jenter til klubben.
– Jo flere jenter, jo bedre, sier Linnéa, som skryter av miljøet i klubben.

– Alle kjenner alle her. Det er god kontakt mellom alle spillerne. Av og til så får vi trene de yngre spillerne, sier hun.
Noelle Dietrichson (11) er enig med sin lagvenninne.

– Bandy er morsomt. Vi kommer til å ta godt imot de som kommer hit på tirsdag, sier hun.

I de unge årsklassene matches jentene mot yngre guttelag for å skape best mulig balanse mellom lagene. Klubben har klart å få frem mange jenter som har bandy som førsteidrett, og de som ønsker å satse har fellestrening og kamper med guttene.

Førstkommende tirsdag blir det jentekveld på Gressbanen.

Arrangementet starter klokken 18.45 og varer til klokken 20.00. Det hele er gratis, og det er ingen påmelding.

Arrangøren opplyser at det vil bli arrangert uavhengig om det blir is eller ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag