RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ready med nytt klubbhus og idrettshall


Flerbrukshall/idrettshall til høyre langs dagens kunstgressbane. I bakgrunnen klubbhus i forkant med boliger/næring i bakkant mot krysset Holmenkollveien/Stasjonsveien.
Flerbrukshall/idrettshall til høyre langs dagens kunstgressbane. I bakgrunnen klubbhus i forkant med boliger/næring i bakkant mot krysset Holmenkollveien/Stasjonsveien. Foto: Skisse: Wang-Norderud arkitekter
Ready har store planer for Gressbanen – flerbrukshall, idrettshall, nytt klubbhus og tribune. Et leilighetsbygg på bensinstasjonstomten skal finansiere det hele.

GRESSBANEN: – I årevis har vi tenkt på å gjøre noe med det nedslitte klubbhuset. Vi fikk satt ned en prosjektgruppe med oppgaven å gjøre noe med huset og samtidig se på hele arealet i sammenheng, sier fungerende leder i idrettsforeningen Ready, Torer Berg.

Sambruk

I klubbhuset treffer vi foruten Berg, arkitekt Jan Wang-Norderud fra prosjektgruppen og administrativ leder i Ready, Bjørnar Borgestrand Øien. I tillegg to begeistrete politikere, leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Elin Horn Galtung (H) og leder av byutviklings-, miljø- og samferdselskomiteen, Arild Gjervan (H).

Horn Galtung mener planene til Ready er ideelle for den nye skolen som skal anlegges på Storebrandtomten.

– I stedet for en underjordisk flerbrukshall på skoletomten får vi her et tilbud om en flerbrukshall kommunen kan sette opp på Gressbanen som del av Readys samlede planer. Det gjør at kommunen kan konsentrere seg om å ferdigstille skolen på et tidligere tidspunkt og som dessuten gjør prosjektet mye billigere, sier Horn Galtung.

Les også: Lover ny bane til Ready

Todelt idrettshall

Planen er å bygge en todelt idrettshall, der en del blir gymsal/flerbrukshall som tilfredsstiller skolens behov med kort avstand mellom skole og tilbud. I den andre delen vil det bli en hall med kunstis/kunstgressbane. 

– I tillegg kommer et mellombygg med blant annet garderober og treningssenter. Under det hele vil vi ha parkeringsanlegg med god kapasitet, informerer Jan Wang-Norderud, som er forelder og arkitekten bak konseptet for utvikling av idrettsanlegget.

– Dette er fremtiden

I planene inngår et nytt klubbhus, med mange av de samme fasilitetene som klubbhuset har i dag, i moderne form. Torer Berg betegner dette som fremtiden for et Ready i sterk vekst.

– Vi har funnet en mulighet for finansiering av prosjektet. På dagens tomt med bensinstasjon vil vi anlegge bygg med leiligheter med livsløpsstandard, kombinert med helserelatert næring, som bydelen trenger. Med det mener vi virksomheter som legesenter, kiropraktor, apotek og tilbud innen omsorg, sier Berg.

Klubben vil ifølge Berg også også ha tilbud som matforretning og butikker i et slikt nærsenter, med tilfredsstillende parkeringsanlegg under bakken. Denne delen av prosjektet vil imidlertid bli overlatt til en profesjonell aktør.

– Ready skal først og fremst drive med idrett og ikke med eiendomsutvikling, sier Berg.

Krever omregulering

Wang-Norderud er opptatt av at dette blir en helhetlig løsning som mange vil ha nytte av.

– For første gang kan Ready få et ordentlig tribuneanlegg vis-à-vis idrettshallen. Vi ønsker også at det hele skal bli et energieffektivt anlegg. Vi ser nå på muligheten til å bruke overskuddsvarmen fra kunstisanlegget i forbindelse med prosjektet, sier Wang-Norderud.

– For bydelens del er vi glade for at Ready tar utfordringen med skoleanlegget på Storebrandtomten, sier Gjervan.

– Vi får løst et vesentlig problem for skolen, samtidig som vi får et nødvendig idrettsanlegg i en del av byen med veldig mange aktive barn og ungdom, understreker Horn Galtung.

Planene presenteres nå for etater og politikerne i rådhuset.

– Prosjektet vil kreve omregulering og en mindre justering/transaksjon av tomter mellom Ready og kommunen, utfordringer vi står godt rustet til å møte, sier Berg, som berømmer prosjektgruppen for det frivillige arbeidet som er nedlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere