*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på avisoppslag

Bydel Alna reagerer sterkt på et oppslag i Aftenposten om en barnevernssak i bydelen.

Alna: Barnevernet i Bydel Alna ble i Aftenposten Aften kritisert for vedtaket i en barnevernssak. Barnevernssjef Marit Hoff nektet å kommentere denne saken overfor Lokalavisen, og viste til uttalelse på bydelens hjemmesider.
Her er uttalelsen fra bydelen i sin helhet: Det er Bydelens oppfatning at oppslaget skaper et uriktig inntrykk av barneverntjenestens holdninger og handlinger i saken. Bydelen mener at artikkelen er en uoversiktlig sammenblanding av politisaken som pågikk våren 2004 og dagens situasjon; i tillegg er det skapt et inntrykk av at barneverntjenesten godtar overgrep mot barn. Dette er ikke en riktig beskrivelse.Bydelen ønsker å presisere følgende: Det var bydelens barneverntjeneste som anmeldte forholdet til politiet, noe som medførte varetekt. Ved opphør av varetekt ila politiet besøksforbud, dette er viktig og respekteres. Barneverntjenesten arbeider kontinuerlig og tett for å trygge situasjonen.
Ut over dette har ikke barneverntjenesten anledning til å kommentere saken av hensyn til bestemmelsene om taushetsplikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.