RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på pengeutdeling

Høyre og Venstre beskylder Ap og SV for å dele ut valgflesk.

GRÜNERLØKKA: Ulf Granli (H) liker ikke at Tore Aasheim og Paal Haavorsen vil gi ut deler av overskuddet på 7 millioner i bydelen, slik Østkantavisa skrev sist uke.

– Ikke på greip

– Det henger ikke på greip. Ifølge Haavorsen var bydelen sulteforet rett før jul. Den gang la de på 30 prosent på leieprisene. Nå har de plutselig penger til overs. Bydelen var kanskje ikke så sulteforet likevel, spør Granli.

– Siden bydelen angivelig ikke har så sterkt behov for ekstra midler lenger, anbefaler jeg dem å trekke forslaget, som virker konkurransevridende og er en ekstra klamp om foten på næringslivet. Nå har Brugata to forskjellige priser på hver side av gata, raser Granli.

– Løssluppent

Han antyder at det er «uansvarlig» å dele ut penger på denne måten.

– Jeg synes det er løssluppent. Det vil være mer anvarlig å ha litt å gå på. Du skal være forsiktig med å vifte med flagget det første året, sier han.

Han minner om at bydelen gjennom flere år har slitt med gigantiske underskudd. Å slippe opp nå, er altfor tidlig, ifølge Granli.

– Jeg vil mane til litt forsiktighet. Det er tidlig på året for å dele ut milde gaver. Vi vet ikke hvordan sosialbudsjettet blir fremover. Flytter det inn et par sterkt funksjonshemmede med behov for døgnservice, så er fem milioner ingenting. Det er ansvarlig økonomisk politikk å ha litt å gå på, påpeker Granli.

Venstre reagerer

Venstre synes utspillet smaker av valgkamp.

– I seg selv er dette et godt initiativ. Venstre er tilhenger av å lytte til borgerne, men det lyder hult når dette kommer fra de samme partiene som for to måneder siden skrek om hvordan det borgerlige flertallet i bystyret sulteforet bydelen, sier Jarl Alnæs.

Han advarer mot at det er små marginer i et bydelsbudsjett.

– Det knytter seg usikkerhet til utgiftene på for eksempel barnevern og sykehjemsplasser. Vi mener derfor det er å føre velgerne bak lyset når Ap og SV nå gir inntrykk av at man har fem millioner til fri benyttelse til gode formål.

– Venstre vil gjerne også ha innspill fra bydelens borgere om små og store tiltak og om en bedre måte å løse oppgaver på. Vi lover å lytte til innspill, men vi lover ikke bort midler vi ikke vet om vi har, sier Alnæs, som er gruppeleder for Venstre på Grünerløkka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere