RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Reagerer på sentralisering

Alna bydelsutvalg støttet motvillig forslaget om å gjøre kommunen til ett inntaksområde for barnehageplasser.

ALNA: For å ivareta den lovfestede retten til barnehageplass, og for at alle Oslos innbyggere skal behandles likt, har byrådet foreslått at kommunen blir ett inntaksområde.

Opptaksmyndigheten skal imidlertid forbli i hver bydel. I tillegg skal bydeler som huser andre bydelers barnehagebarn få økonomisk "buffer".

Bare fartsdumper igjen

Da høringssaken kom opp i Alna bydelsutvalg i forrige uke, reagerte flere av politikerne på at nok et område skal sentraliseres til kommunen.

Dersom dette er forløperen til en egen barnehageetat, forsvinner enda et viktig saksområde fra bydelsutvalget. Da blir det mindre og mindre interessant å sitte i BU. Det vil snart bare være fartsdumper igjen å behandle, sa Arvid Berg-Hansen (Ap).

Jeg tror ikke engang det vil være fartsdumper igjen til oss. Jeg er redd barnehageetaten blir en realitet dersom vi ikke passer på, sa Bjørn Åge Hansen (V).

Ønsker samarbeid

Leder av bydelsutvalget Knut Røli (Ap) understreket at bydelen fortsatt ønsker å være med i avgjørelser vedrørende bydelens barnehagebygg.

Det må til et samarbeid mellom kommune og bydel. Vi har fått en del midlertidige bygg, og det er en del diskusjoner om dette i nabolagene, sa han, og viste til Trosterud, hvor den ærverdige bygningen til Arbeidstreningsbedriften har fått brakkerigger utenfor.

Hvis det ikke er plass til flere barnehager i indre by, skal vi selvfølgelig hjelpe til. Men hva er midlertidig? Hvor lenge skal brakkeriggene stå? sa han.

Bydelsutvalget valgte til slutt å støtte høringsforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere