*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på sportspark-uttalelse

Vi er slett ikke med på laget i forbindelse med Frogner Sportspark-prosjektet. Saken er over hodet ikke behandlet hos oss, forklarer Liv Undem, nestleder i bydelsutvalget på Frogner.

Frogner: Nestleder i bydelsutvalget, Liv Undem (SV), reagerer sterkt på initiativtakeren Per Jægers uttalelser angående prosjektet med Frogner Sportspark. Vestkanten skrev i forrige nummer om planene som er utarbeidet i forbindelse med et nytt idrettsanlegg på Frogner stadion. Initiativtakeren Per Jæger uttalte at en rekke aktører er med på laget. Blant annet ble bydelsutvalget nevnt som en av disse. Liv Undem mener Jæger misleder leserne når han kommer med slike uttalelser.

Skeptisk

Politikerne i bydelen har ikke fått dette som sak, og derfor er den heller ikke behandlet, sier Undem. Hun er ikke prinsipielt i mot forslaget, men synes det er viktig å skille mellom en muntlig orientering og en høring. Bydelspolitikeren sier det er mange som legger frem forskjellige saker, uten at de kommer til en behandling i det hele tatt. SV-gruppen i Bydel Frogner ønsker i første omgang en gjennomgang av om det i det hele tatt skal tas områder fra parken.
Jeg har vært i kontakt med byantikvaren, og de ser med skepsis på utbygging i parken. Dessuten jobber de med et fredningsforslag for Frognerparken, noe bydelsutvalget må ha i bakhodet i forhold til orienteringen både om Frogner sportspark og Undervisningsbyggs planer om skolebygg, sier nestlederen. Undem er helt enig at noe må gjøres med stadionet, men er usikker på hvor mye man skal tillate å spise av parken.

Respektløst

Når det gjelder Undervisningsbyggs planer for Majorstuen skole, er Undem forferdet over den respektløse holdningen hun synes de utviser.
I Oslos gamle skoler er det masse historie og lange tradisjoner vi må verne om, sier hun. Politikeren stiller også spørsmål om alle de gamle skolene vurderes solgt, og om det i tilfellet bare handler om å spare penger. Hun forteller at byantikvaren er opptatt av å beholde de gamle ærverdige skolebyggene, men er villig til å strekke seg langt for å modernisere og oppdatere bygningene.
Selv om restriksjonene er strenge når det gjelder det utvendige, er det mange muligheter innvendig. Dessuten er det rom for å se på løsninger i forbindelse med det økonomiske aspektet også, sier Undem og fortsetter, det virker som Undervisningsbygg tar minste motstandsvei i denne saken. Hun håper nå at politikere og utbyggere tar stegene i riktig rekkefølge, og bruker tid til å finne de beste løsningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag