Reagerer på ulovlig hogst

BU-leder Per Overrein reagerer på den ulovlige hogsten i Maridalsveien 113.

BU-leder Per Overrein reagerer på den ulovlige hogsten i Maridalsveien 113. Foto: Foto: Lars Roar Rud

Per Overrein håper det får konsekvenser at en privatperson har hogd ned trær på kommunens eiendom.

MYRALØKKA: Bydelsutvalgslederen i Sagene fikk tips fra en bekjent om at det var hugget ned trær inntil en eiendom som grenser mot Myraløkka, ved Maridalsveien 113. Vedkommende har ikke søkt Friluftsetaten om lov.

Overrein er fortørnet over at private tar seg til rette på denne måten.

Ble fortørnet

Det var i starten på juli at Greta Tuft oppdaget at det var hugget trær inntil en stikkvei som går fra Myraløkka og opp til Maridalsveien 113. Hun tok selv kontakt med eieren av huset, som hun antok sto bak.

– Det så ikke ut her og jeg ble veldig irritert. Jeg ringte på og snakket med vedkommende. Han bekreftet at han hadde hugget trærne og hevdet at det var gitt tillatelse fra Park og Idrett, forteller Tuft til Østkantavisa.

Damen festet ikke lit til den "tillatelsen" og sjekket selv med Friluftsetaten.

– Jeg ble ringt tilbake av en person i etaten som sa det ikke var søkt om å hugge trær på eiendommen, forteller hun videre.

Ulovlig hogst

Tuft tipset saken videre til bydelsutvalgsleder Per Overrein (Ap) i Bydel Sagene. Han konkluderer med at dette må være ulovlig hogst av trær. Han synes etaten burde komme opp med en reaksjon.

– Bydelen har ingen myndighet på området, men vi må bare henstille til Friluftsetaten. De må jo reagere, slik at ikke dette fortsetter. Det blir for lettvint å bare ta seg til rette på denne måten, sier han provosert mens han viser frem trestubbene til Østkantavisa.

Reaksjon kommer

Tore Næss, trespesialist i Friluftsetaten, bekrefter overfor Østkantavisa at hogsten er ulovlig.

– Dette er en sak vi skal følge opp. Hogsten er ulovlig. Når det hugges på våre arealer, vurderer vi i hvert enkelt tilfelle om vi skal politianmelde. Men det avhenger av hvor grov saken er, og hvor viktig trærne er for allmennheten, sier Friluftsetatens treansvarlige til Østkantavisa.

Han vil ikke å konkludere hvor alvorlig hogsten er, fordi saken er under behandling. Men personen bak hugsten skal kontaktes, bekrefter Næss. Overrein mener kommunen må gi en bot.

– Å bare sende et brev blir en for svak reaksjon. En bot kunne vært passende, men jeg vet ikke om Friluftsetaten har lov til å gi det. Det burde være en reaksjonsform som signaliserte at dette er galt, sier Overrein.

– Samtidig har jeg forståelse for at vedkommende syntes trærne var sjenerende for utsikten, men han burde i stedet samarbeidet med Friluftsetaten. Det kan godt være at de ville tillatt at noe ble hugget, men ikke alt, sier Overrein.

Ifølge Næss ville noe av hogsten fått grønt lys av Friluftsetaten, dersom det hadde blitt søkt.

– Sannsynligvis ville vi sagt ja til noe av det, men ikke til å felle alt. Vi kan ikke la saken gå upåakta hen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.