RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på velferdskutt til innvandrere

Abdullah Alsabeehg reagerer på FrPs utspill om å avgrense velferdsordninger for innvandrere.

Søndre Nordstrand: – Vi kommer til å legge frem et forslag i Stortinget om å avgrense en del velferdsordninger for innvandrere, sier innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen til VG Nett. I samme artikkel sier han at de finnes gode argumenter for å gi innvandrere lavere lønn enn nordmenn.

Reagerer

Disse uttalelsene har får Abdullah Alsabeehg (AP) fra Søndre Nordstrand til å reagere.

– Forslaget fra FrP mener jeg er rett og slett forkastelig! Tenk dere et samfunn der velferdstilbud blir fordelt basert på hudfarge eller etnisk bakgrunn. Jeg reagerer sterkt på at hensyn til integrering blir trukket frem av FrP som argument for å rettferdiggjøre slike forslag, sier Alsabeehg til Nordstrands Blad.

Frykter økte forskjeller

Alsabeehg er bekymret for økt forskjell mellom innvandrere og etniske nordmenn.

– Arbeidsledigheten blant innvandrere er større enn befolkningen for øvrig. I Oslo som ledes av et byråd styrt av Høyre og FrP er 15 prosent av alle barn fattige ifølge en FAFO-rapport fra 2009. De fleste av dem bor i områder i Oslo med høy andel mennesker med minoritetsbakgrunn. Å innføre lavere lønn og velferdskutt for innvandrer vil føre til at de som har minst fra før får mindre. Dette vil øke klasseforskjellene, konkluderer Alsabeehg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere