RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reality-Rex

Thomas Drefvelin fra Sagene deler bandet Rex Rudi med publikum, i tegneserien med samme navn. Nå legges en kulørt virkelighet på bordet med boka "Hail hail rock 'n' roll".

GRÜNERLØKKA/SAGENE: Tegneserieskaper Thomas Drefvelin, alias Rex Rudi, er ute med sin første innbundne bok. Etter å ha vært fast inventar på VGs tegneseriesider i ett år, tar bandets fyllehistorier, konserter og generelle kamp for tilværelsen skrittet ut i bokhandleren.

Vakker gitarforsterker

Boka har blitt vanvittig bra. Den er utrolig vakker, sier Drefvelin når Østkantavisa møter ham på sushirestaurant etter en krevende slippfest. Et døgn uten mat og nesten like lang tid uten søvn, har satt spor på tegneserieskaperen bosatt på Sagene, men hindrer ham ikke i å være entusiastisk.
Konserten i går tok fullstendig av. Vi hadde et ekstranummer med Hank von Helvete hvor vi spilte "Sjømannsbrud naturell", fra 1990.
For øvrig en utrolig barnslig tittel, legger Drefvelin til gjennom en munnfull sushi.

Lyver

Dagen derpå har vært hektisk, med intervjuer og nettprat på VGs nettsider. Et spørsmål som stadig dukker opp, er det om hvor biografisk tegneserien er.
Jeg sa til VG-leserne at absolutt alt jeg skriver er sant, men egentlig lyver jeg og finner på ting. Jeg begynte med å karikere bandet, men nå lager jeg karikaturer av karikaturene. Hadde stripene mine handlet bare om realistiske bandsituasjoner ville det blitt kjedelig, sier Drefvelin.
Det var god sushi. Jeg har ikke spist på et døgn.

Musikken selger musikken

Nå som serien begynner å bli populær, er det en annen problemstilling enn føde som melder seg.
Hva er viktigst? Serien eller bandet?
Det er skummelt og har vært et problem fra starten. Tegneserien har potensielt 500 000 lesere hver dag, mens hver plateutgivelse selger i noen hundre eksemplarer. Tegneserien har ikke noen stor effekt for salg av plater. Musikken selger musikken, serien selger serien, sier Drefvelin. Han er klar på hva han vil prioritere.
Jeg lever av avisen og for bandet.

Elsker Løkka

Enten man liker Drefvelin, bandet eller tegneserien, finnes det uansett ett felles minste felles multiplum.
Vi elsker Løkka. Hank bodde på Løkka da det nærmest var slum. Nå er det det kuleste stedet i byen. Rex Rudi øver på Lufthavna, forteller Drefvelin, som bare har godord på lager. Selv bor han på Sagene.
Sagene er et typisk sted å bo, men ingen gjør noe der. Noen er nødt til å røske opp på det stedet. Det trengs et utested hvor fyllikene ikke kommer inn, sier Drefvelin.
Framover blir det mer tegneserieskaping. Drømmen er å lage en tegneserieroman, men først må et annet problem løses.
Jeg må finne igjen mobilen min. Jeg mistet den på fylla i går. Alt går så fort om dagen. Det er helt latterlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere