RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redaksjonsmøte i barnehagen hver onsdag


Barna tegner og skriver egne nyheter til avisen som kommer ut før sommeren. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Barna tegner og skriver egne nyheter til avisen som kommer ut før sommeren. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Foto: May Helene Dahl
I Speiderhytta barnehage på Ekeberg, har de redaksjonsmøte hver onsdag. Da diskuteres gaupa, reklame og alle fedrene som leser avisen på do.

EKEBERG: Speiderhytta barnehage forbereder avisen de skal gi ut til sommeren. Denne dagen har de en avtale med Nordstrand Blad. En journalist er på besøk for å fortelle om hvordan det er å jobbe i lokalavisen og hvordan den lages.

Opptatt av gaupa

Med 14 barn i alderen 5 til 6 år, har denne redaksjonen noe lav snittalder. Det betyr ikke at de mangler gode saker å skrive om. Tvert i mot har de tips om mulig brann, og de vil gjerne vite siste nytt om gaupa som har lusket rundt på Ekeberg i vinter.

Gaupa er forresten en av hovedsakene i barnas egen avis. I tillegg har de en dramatisk historie om gullfisken Robin.

Egne saker

Førskolelærer Heidi Moreno forteller at barna skal ta bilder selv. De får også være litt gravende journalister, og lete etter gaupespor når de er ute.

Det er ingen tvil om at de unge lovende journalistene vet hva som er en «god sak».


Maja har laget avisens hovedsak, som består av både intriger og drap. Det er kampfisken Rampete Robin, som har spist en av de andre fiskene i akvariet.

Barna vet også at en skikkelig avis har egne sportssider.

– Vi skal ha eget ”ski-VM” som skal dekkes av avisa, forteller Moreno.

Nett eller papir

Som i alle andre redaksjoner, diskuteres også her temaet om nett- eller papiravis er best.

Barna synes nok papir er best, så de kan studere, bla og klippe. Men de ser andre fordeler også. En av guttene røper at pappa alltid leser Nordstrands Blad på do. Da er ikke de andre barna sene om å kunne dele den samme observasjonen. Det konkluderes dermed at papiravisen har noen viktige fordeler.

Prosjektarbeid

Gjennom avisprosjektet skal barna jobbe med mange fagområder.

– Vi skal på dette ukentlige møte gi barna skoleforberedende aktiviteter, sier Moreno, som legger til at IKT er et nytt og viktig fagområde i barnehagen.

– Vi skal skanne inn bilder, tegninger og tekst, så vi til slutt kan gi ut avisa digitalt. Et fint minne om førskoletiden vil den forhåpentlig også være, avslutter Moreno.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere