RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hege Merete Woxmyhr, rektor Elin Brandsæter og Ernst-Harald Hjelset
Hege Merete Woxmyhr, rektor Elin Brandsæter og Ernst-Harald Hjelset

Redd for å miste bassenget

– Vi trenger svømmebassenget på Ruseløkka, sier foreldre, rektor og elever som frykter slutten på svømming på skolen.

RUSELØKKA: – Vi fikk beskjed i sommer av Utdanningsetaten at vi ikke lenger står på listen over bad som skal rehabiliteres. Jeg velger likevel å være optimist, for vi får komme med innspill om hvorfor badet bør rehabiliteres, sier rektor Elin Brandsæter. Skolen har måttet stenge bassenget tidligere i år fordi det trenger grundig rehabilitering.

– Det er blant annet en lekkasje i bassenget, sier Fau-leder Ernst-Harald Hjelseth. Rundt 1000 liter vann i døgnet skal ha rent rett ut i grunnen under skolen. Bassenget på rundt 5 ganger 10 meter skal også ha ført til svært høyt strømforbruk.

Etter kontrabeskjeden fra utdanningsetaten om at rehabilitering ikke blir prioritert grunnet kostnaden (8,7 millioner kroner) er det på høy tid å reagere for foreldre og de ansatte ved skolen.

Trenger bassenget sårt

– Vi vil svømme på skolen. Nå må vi vente veldig lenge mellom hver gang, sier Mohammed Refai. Han får støtte av klassekameratene fra tredje klasse Viet Duitrinh, Marco-Andre Brattland og Sigur Jæger.

– Dette bassenget har blitt brukt ukentlig av skolens 1.-4.klassinger, sier rektor som også forteller at Aktivitetsskolen og elever fra andre skoler inntar bassenget.

– Min far gikk på Ruseløkka, og han forteller at bassenget ble brukt til svømmeundervisning. På den tiden badet gutter og jenter sammen, nakne i bassenget, sier Hege Merethe Woxmyhr som forteller en liten anektode i alt alvoret.

Det er også svært viktig for barna å få mer enn den obligatoriske 10-timers svømmeopplæringen av flere grunner:

– Vi tenker blant annet på drukningsulykkene som har vært siden barn ikke kan svømme, sier rektor. Hun forteller videre at skolen har et stort antall barn med minoritetsbakgrunn, som ofte ikke opplever at foreldrene tar dem med utenom skolen på svømming.

Lang vei, dårligere tilbud

– Det blir altfor lang tid mellom hver gang barna får svømme hvis de skal busses til Tøyenbadet, sier Hjelseth og Woxmyhr som frykter en mangelfull oppfølging.

– Det er jo ikke særlig spennende at barna skal busses til Tøyenbadet. Noe som tar bort undervisningstid og koster penger, sier Hjelseth som forteller at det er slik man gjør på Bygdøy skole der barn busses til Sogn bad.

– Vi har fått tilbud om 8 timer for ungdomstrinnet og 8 for barnetrinnet i det lille bassenget på Tøyenbadet, sier rektor.

– Der kan de jo ikke svømme en gang for vannet er altfor grunt, sier Woxmyhr om barnebassenget.

Et annet viktig poeng er at skolegården er en av byens aller minste, målt i areal pr elev.

– Dette gjør oss ekstra sårbare for å ha andre arenaer som barna får utfolde seg på. I gymtimene er vi avhengig av å tredele undervisningen, hvor svømming alltid har vært en viktig del, sier Brandsæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere