RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redde for råsykling

Flere personer er engstelige for å gå tur i marka fordi de er redde for å bli påkjørt av syklister. - Både syklister og turgåere må ta hensyn til hverandre, oppfordrer Stig Brodin.

Brodin er styreleder i Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS). Søndag var han ute i Østmarka sammen med miljøkontakt Ole Næss ved Manglerud politikammer og Trond Enkerud fra Friluftsetaten, for å oppfordre syklister til å opptre hensynsfullt når de sykler i marka.
- Det kommer inn en del klager på syklister. Enkelte er engstelige for å gå tur i marka fordi de er redde for å bli påkjørt, forteller politimannen Ole Næss.
- Det har vært ulykker i marka, det har det. Men heldigvis ingen ulykker som har hatt døden som følge, sier skog- og friluftsforvalter Trond Enkerud.

- Noen ødelegger

Under slagordet "Tråkk med hue!", stod de tre like ved kafeen på Rustadsaga for å oppfordre både gående og syklende til å opptre med respekt for hverandre.
- Det er en kjensgjerning at mange sykler rått, og det er det vi vil få en slutt på. Det er plass til alle så lenge vi tar hensyn til hverandre. Det er noen få som ødelegger for alle andre, sier Stig Brodin fra NOTS.
- Jeg har sett mye i marka som ikke er bra, forteller Brodin, som selv er en ivrig syklist.
Harald Finstad og Even Rudå var ute og syklet i det varme søndagsværet, og var to av syklistene som tok seg tid til en liten prat med politiet. Men de synes ikke at det bare er de syklende som må ta hensyn.
- Det finnes noen som er på tur med hele familien, og går hånd i hånd og sperrer hele veien. Når vi kommer syklende og ringer med klokka er det likevel ikke alle som flytter seg, og da må vi ut i grøfta. Det har oppstått noen nesten-ulykker på den måten, sier Even Rudå.
- Det er noen som sykler for fort, helt klart. Men man må vise hensyn begge veier, mener Rudå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere