RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redde naboer


Her skal ambassaden eventuelt ligge.
Her skal ambassaden eventuelt ligge.
Naboer på Frogner frykter terrorangrep og er redd hverdagen blir preget av væpnet politi og demonstrasjoner, når Irak oppretter ambassade i Tidemands gate 9.

I følge Nrk Østlandssendingen sier Byrådet ja til at jugendvillaen fra 1917 kan brukes som ambassade og får etter alt å dømme bystyret med seg.

Nærmeste nabo til Tidemandsgate 9 er Hans Hegard,. Hanbygde huset sitt i 1965, men forteller til Nrk at han ikke sikker på hvor lenge han blir boende.

- For meg er det en sikkerhetsrisiko. Jeg har ikke noe imot irakere, men jeg vet at det er forskjellige grupper i landet som kjemper mot hverandre. Det er ikke lett å vite hva som kan skje her, sier han.

Irak har i lengre tid lett etter et sted å legge ambassaden, men det har vært vanskelig og de har møtt motstand overalt.

Hans Hegard er ikke den eneste i nabolaget som er engstelig. I 36 likelydende protestbrev skriver beboere at de frykter terrorangrep og regner med å måtte leve med væpnet politiovervåking og demonstrasjoner, melder Nrk.

Protestene preller av på byrådet og byrådsleder Erling Lae.

- Huset er velegnet, og terrorrisikoen er lav. Dessuten er Oslo en hovedstad. Det betyr at vi som er politikere har en plikt til å sørge for at de ulike nasjonene kan ha ambassader i denne byen, sier byrådsleder Erling Lae (H).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere