*Nettavisen* Nyheter.

Redder eldresenter?

Nye midler skal brukes til å redde Ullern seniorsenter, sier Carl Oscar Pedersen. Foto: Foto: Vidar Bakken

Ullern eldresenter kan reddes etter at budsjettforliket i rådhuset tilfører bydelene ekstra midler.

ULLERN: 80 millioner kroner skal fordeles mellom bydelene etter at Oslo har fått cirka 105 millioner av regjeringens eldremilliard. 4,2 millioner vil komme Bydel Ullern til gode.

Les også: Økonomien har aldri vært verre

Redde eldresentrene

– De pengene skal i all hovedsak gå til eldre og i denne sammenheng må vi redde eldresentrene. Ullern seniorsenter har vi nå muligheten for å redde, sier en hardt presset BU-leder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Les også: – Jeg blir deprimert

Appell til Mustad

Etter forrige ukes budsjettmøte i bydelen, hvor det så svært svart ut for en rekke aktivitetsområder, hjelper 4 millioner noe på økonomien. Ved siden av administrasjonens forslag å nedlegge Ullern eldresenter var forslaget å stenge ungdomshuset Stoppestedet svært vanskelig for politikerne å akseptere.

– Her kommer vi med en appell til Mustad Eiendom som eier lokalene og ber om støtte til driften gjennom redusert husleie. Vi håper Mustad vil hjelpe til med å redde Stoppestedet. Samtidig henvender vi oss til bedrifter i bydelen og ber om støtte til Stoppestedet, slik at vi kan få flere og bedre arrangementer til stedet, særlig på fredager og lørdager. I dag er det for få arrangementer og vi trenger hjelp til å gjøre Stoppestedet mer attraktivt. Vi ser jo et økende behov for og økende besøk til Stoppestedet. Vi håper både bedrifter og enkeltpersoner vil føle samfunnsansvar og bidra med midler. Vi har havnet i en uvanlig situasjon som krever uvanlige og originale løsninger, sier Pedersen.

BU-lederen fikk en annen positiv melding knyttet til budsjettforliket. Han har i lang tid overfor egen partigruppe i rådhuset jobbet for å få 1,4 millioner til fullføring av Ullernbanen.

– Jeg er glad for at dette til slutt falt på plass i budsjettet, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.