Redder Hovedgården

Skal pusse opp: Aud Kvalbein (KrF) Torger Ødegaard (H), Pål Berg (Foreningen for Nordre Skøyen Hovedgård) og Kjell Veivåg (V) Foto: Simen Sundsbø

Skal pusse opp: Aud Kvalbein (KrF) Torger Ødegaard (H), Pål Berg (Foreningen for Nordre Skøyen Hovedgård) og Kjell Veivåg (V) Foto: Simen Sundsbø

Malingen flasser av og eksperter frykter fuktskader, men nå blir penger bevilget slik at Nordre Skøyen hovedgård kan pusses opp.

Inspeksjon: Pål Berg viser politikerene i hvilken tillstand huset er på utsiden.

Flasser: Kjell Veivåg Ser på et av stedene malingen har flasset av.

NORDRE SKØYEN: Nordre skøyen hovedgård er kulturhistorisk viktig for lokalmiljøet og hele Oslo, sier kulturbyråd Torger Ødegaard. Derfor blir det nå bevilget penger til å pusse opp fasaden på den ærverdige gården.

Fare for fukt

Malingen har på mange steder flasset av ytterveggene, eksperter sier at man er inne i en kritisk fase der bygningen kan få fuktskader. I flere år har Foreningen for Nordre Skøyen hovedgård forsøkt å få Kommunen til å pusse opp fasaden, det blir nå gjort.

Delt ansvar

Gården eies av Oslo kommune, men driftes av Foreningen for Nordre Skøyen hovedgård. I praksis har foreningen ansvar for innsiden av huset, og kommunen ansvar for fasade. Rommene inne i huset blir pusset opp fortløpende, men det er over 20 år siden sist fasadene ble malt.

Gården leies ut til blant annet møter og selskaper og har en omsettning på omtrent 800 000 i året. Selv om lokalene har vært i bra stand innendørs, har den dårlige forfatningen på utsiden gjort gården mindre attraktiv som leie objekt.

- Vi har fått kritikk fra leietakere på at fasadene er stygge. De skjønner ikke hvorfor det er sånn når det er så fint inne, sier for leder for Foreningen for Nordre Skøyen hovedgård Pål Berg.

Lang prosess

Det har vært en lang prosess for å få pusset opp fasaden sier Berg. Han er svært fornøyd med at kommunen nå bevilger penger til å ta utsiden av huset. Det er anslått at fasadejobben vil koste ca 2 millioner kroner, og det kommer nesten utelukkende til å være snakk om maling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag