RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redder Tveten gård

Det borgerlige H/Frp byrådet har bestemt seg for å kjøpe opp Tveten gård. Brukernes kamp for å bevare gården er kronet med hell.

TVEITA: Byråd for helse og velferd, Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet, kom med den svært så hyggelige meldingen sist uke. Foran spesialinviterte medier, kunne byråden forsikre at Tveten gård nå er reddet. Fremtiden er sikret for de mange aktivitetene som holder hus i det populære gårdsanlegget.
Hovedbegrunnelsen for vår beslutning er at det er veldig mange gode tiltak på gården. Det er mange brukere som setter pris på tilbudet og det lokale engasjementet er enormt, skryter byråd Sylvi Listhaug som tok seg tid til en ekstra prat med Lokalavisen i etterkant av mediaseansen på gården.

Sikrer fremtiden

Det er familien Stenersen som eier Tveten gård idag. Oslo kommune har en 5-årig leieavtale som går ut i desember. Derfor har det vært knyttet stor spenning til hva det borgerlige byrådet vil foreta seg. Sist uke ble forslaget altså lagt fram. Byrådet vil bruke 10 millioner på kjøp av gården. Resten brukes på oppussing og istandsetting av bygningene.
- I økonomiplanen setter vi av 30 millioner i 2008, og 30 millioner i 2009. Jeg er veldig glad for at byrådet får anledning til å kjøpe denne gården. Nå skal vi i forhandling med eierne, sier Listhaug.
Hun regner med at byrådets beslutning blir entydig godt mottatt, både av lokal befolkning og i de andre politiske partiene. Bydelsdirektøren i Alna bydel, Erik Kjelstadli, skal ifølge Listhaug ha sagt at "dette er den største dagen i min tid som direktør". Nå tror Listhaug det blir et enstemmig bystyre som går inn for kjøp av Tveten gård.
- Jeg antar at våre budsjettpartnere Krf og Venstre mottar dette på en god måte, sier Listhaug.
En av de som har stått hardt på for kommunalt oppkjøp er Lars Rogstad, lederen av det såkalte brukernettverket for Tveten gård. Nettverket samler en rekke lag og foreninger med interesser i gården.
Strålende! Dette kunne vi bare drømt om. Vi er veldig fornøyd og tolker det veldig positivt. Det virker som byråden har hørt på hva brukerne og bydel Alna har sagt og poengert, nemlig hvor viktig det er å få videreført aktivitetene. Dette var veldig hyggelig, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Tidlig julekveld

- Er du overrasket over beslutningen?
Jeg er nok overrasket over at så mye penger er lagt inn til vedlikehold. Desto mer gledelig blir det, sier han.
Listhaug må innrømme at gode økonomiske tider også ligger bak at kommunen kan kjøpe opp et helt gårdsanlegg. Frp-politikeren gleder seg over ekstra stor skatteinngang fra Oslos innbyggere.
- Det gjør at økonomien går godt, og det skaffer oss et ekstra godt handlingsrom, sier Listhaug.
Nå vil sikkert andre utnytte dette til å kreve at dere også kjøper opp flere gårder?
Kommunen kan ikke kjøpe opp alle mulige gårder i byen, men en gård med et slikt tilbud stiller seg litt annerledes. Det blir nok ikke noe gårdsraid fra byrådets side. Det var en spesiell grunn til at vi kjøpte opp Tveten gård, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere