*Nettavisen* Nyheter.

Reddet av Facebook

VEL HJEMME: Etter et unødvendig døgn i bur hos Viking har Nesta fått nok spenning for en stund. Facebookgruppen «Nitrogruppa» var til stor hjelp da Vikings rutiner sviktet .

Familiens skjønne schæfer Nesta tok et overraskende valg forleden, da hun la ut på sin første solotur. Fra eget revir på Bestum satte hun snuten østover, muligens med et ønske om å sprite opp hverdagen litt.
For oss menneskene hennes ble det starten på et skummelt, frustrerende og opplysende døgn, som heldigvis endte i sus og lykkerus. Og en god champagnerus også, når jeg tenker meg om. Men først måtte vi blø – helt unødvendig, viste det seg.

Mister eller finner du en hund i Oslo, er det Viking du må forholde deg til. Politiet har for lengst sluttet å fungere som hittegodssentral for kjæledyr på avveie – forståelig nok.
Vår Nesta ruslet ut porten ved åttetiden torsdag morgen, og ble meldt savnet hos Viking rundt halv ni. Vi lette selvsagt selv, til fots og med bil, i angst og influensatåke, hele dagen og til langt på kveld.
NSB ble kontaktet, toglinjen er jo en skummel nabo, og drosjesentralen sendte velvillig ut savnetmelding til samtlige biler. Gode naboer lette høyt og lavt, laget savnetplakater og etterlyste henne på Facebook.

Håpet svant etter som timene gikk, Nesta er ikke en stikke-av-hund. Det var rett og slett usannsynlig at hun frivillig ville være borte i mange timer. Noe som igjen betød at enten var hun død eller stjålet.
Vi meldte Nesta savnet på facebookgruppene «Hunder savnet på Østlandet» og «Nitrogruppa», som begge hjelper til når hunder forsvinner eller blir funnet. Og det var lurt!!
Savnetmeldingen var så vidt publisert før et medlem av Nitrogruppa ringte og spurte hva slags hjelp vi trengte. Savnetplakater og letehjelp, kanskje? Og var det best å lete med eller uten følge av egne hunder?
Ganske målløs var det jo bare å takke og bukke for all denne fantastiske frivillige hjelpen. Men det var med tungt hjerte vi la oss sent natt til fredag, uten spor av Nesta. Hos Viking var beskjeden fremdeles at det ikke var kommet inn noen hund.

Klokken ni fredag morgen ringer vår gode hjelper fra Nitrogruppa med gledesmeldingen om at Nesta er funnet – hos Viking.
Hun hadde ringt dem angående en annen hund, og helt tilfeldig hadde vakthavende nevnt at de hadde en schæfertispe der.
Strålende lykkelige og ganske i stuss kusket vi opp til Viking på Alnabru Hvorfor hadde ikke Viking ringt oss?
Vel fremme og gjenforenet med et stykk ellevilt lykkelig schæfer, ble forundring til realt drittsinne.
Det viste seg nemlig at Nesta var plukket opp av Viking på Skøyen klokken ti torsdag morgen – to timer etter at hun forsvant. Da var hun allerede meldt savnet hos dem. I tillegg hadde vi vært i kontakt med Viking flere ganger utover dagen, og fått beskjed om at ingen hund var kommet inn. Et døgn i bur for Nesta og i fortvilelse for oss – helt unødvendig. Og dette tar Viking betalt for. Det hører til historien at de la seg rimelig flate og innrømmet dårlige rutiner modne for endringer. De bør allerede være endret. Men gjett om Facebook funker!
Og takk til Nitrogruppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag