*Nettavisen* Nyheter.

Reddet fra drukningsdøden

Forteller: Rolf Utgård står her på isen utenfor Ulvøya og orienterer politi- og ambulansepersonell om redningsdåden i Bunnefjorden. Foto: Aina Moberg

To snarrådige menn reddet en 50-åring som var i ferd med å drukne utenfor Husbergøya søndag ettermiddag.

BUNNEFJORDEN: – Vi så en mann på skøyter som beveget seg lovlig langt utover på isen. Plutselig forsvant han, og vi satte kursen mot der vi hadde sett han sist, forteller Rolf Utgård.

– Mannen hadde ikke ispigger, bare skistaver og klarte ikke ta seg opp ved egen hjelp. Han hadde nok ligget i vannet i fem minutter , og der han lå var det ingen som hørte at han ropte om hjelp, sier Utgård.

God form

– Jeg fikk dradd han opp på isen, og han var i relativ god form. Etter å ha konstatert at det gikk bra med mannen, fortsatte jeg utover for å sjekke om det var flere som hadde gått gjennom isen. Vi så flere hull, så det er tydelig at 50-åringen ikke er den eneste som har vært på tynn is søndagsettermiddag, sier Utgård.

Redningsvest

Lars Rogstad, som var sammen med Utgård på Bunnefjorden, fulgte 50-åringen hjem til Malmøya over isen.

– Han hadde en redningsvest under jakken, og den har holdt han flytende. Han var forfrossen, klissvåt og har trolig fått en skulder ut av ledd. Familien kjørte han til Legevakten, forteller Rogstad.

Rolf Utgård, forfatter av boken «På skøyter i Østmarka», vet mer om isforhold enn de fleste av oss.

Skummelt

– Folk må være forsiktige på fjorden nå. Det er skummelt. Isen er bare et par centimeter tjukk under snøen lengst ute, sier han.

En halv time før mannen ble reddet ved Husbergøya, gikk en annen mann gjennom isen ved Fiskevollen. Også han ble reddet opp av andre skøytegåere. Redningshelikopteret fløy han til Ullevål universitetssykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.