Gå til sidens hovedinnhold

Reddet fra sikker død - men hvor er eieren?

Pip-Pip var nær ved å ende sine dager i vinterkulden på Linderud. En tilfeldig forbipasserende ble redningen for undulaten.

LINDERUD: Rett før jul var far og sønn innom Tropehagen dyrebutikk på Linderud senter for å kjøpe undulat til gutten. Gleden over kjæledyret ble kortvarig.

Antakelig har pipipen kommet seg ut av et vindu hos sin nye eier. Et lengre opphold i kulden ville vært den sikre død. Men til alt hell dukket Berit Espeseth fra Rødtvet opp.

Hun fikk brakt fuglen i sikkerhet hos Lars Erik Koritov i dyrebutikken på Linderud senter.

- Sliten

"Jeg er en liten undulat som får så dårlig med mat", lyder barnesangen. Beskrivelsen passer godt til den tilstanden fuglen var i da den ble funnet på en gangvei ved blokkene på Linderud.

Det ble julens gode gjerning. Jeg fant den torsdag før jul. Fuglen lå på bakken og så ut til å ha fått kuldesjokk. Den virket veldig sliten, forteller Berit Espeseth fra Rødtvet.

Hvem eier fuglen?

Daglig leder Lars Erik Koritov i Tropehagen Zoo på Linderud senter forteller at han umiddelbart dro kjensel på den spesielle fuglen.

Den var så spesiell i fargene at vi visste at den har vi solgt. Det er en engelsk undulat. Vi vet at en far og hans sønn var innom før jul og kjøpte den, sier Koritov.

Han forteller at kjøperen virket interessert i fugler og var på jakt etter en som var litt spesiell. Spådommen er at undulaten har kommet seg ut av vinduet hos eieren og stukket av. Slikt skjer fra tid til annen, forteller Koritov.

Det hender at folk som nettopp har fått fugl glemmer å lukke vinduer. Den har garantert stukket av, sier han.

Koritov regner med at fuglens eiere melder seg for å få den tilbake. Men trolig har de nokså raskt innsett at undulanten umulig kunne overleve kulden.

De tenker nok at den er død. Fuglen var sterkt nedkjølt da den kom hit.. Den er egentlig hvit men var forferdelig møkkete. Vi var sikre på at den ikke ville klare seg, sier Koritov.

Et lite mirakel

Fuglen var så svak at den måtte settes i et eget bur for å fores opp og komme til hektene.

Til å begynne satt den i et bur med andre fugler. Men da begynte de andre å hakke på den. Det gjør fugler mot svake individer som er dødsdømt, forteller dyrekjenneren.

Han kastet seg over matfatet og åt helt til jeg dro hjem fra jobb på kvelden, legger han til.

Når Lokalavisen avlegger et besøk i butikken, ser undulaten ut til å trives i buret sammen med sine artsfrender. Nå håper Koritov at far og sønn melder seg. Han tror de helt sikkert blir glade for å få undulaten sin hjem igjen.

Det er litt trist at mange kvier seg for å komme tilbake til butikken når dyrene blir borte. De synes det er litt flaut og er nok redd for å bli mistenkeliggjort for å ha vanskjøttet dyrene. Det er veldig sjelden at undulater blir gjenforent med sin eier, men vi håper at det kan skje nå. Den blir her nå inntil videre, sier han.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden