RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet hunden fra gaupe


PÅ BÆRTUR: En gaupe skal være observert ved Cafe Utsikten. ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART.COM
PÅ BÆRTUR: En gaupe skal være observert ved Cafe Utsikten. ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART.COM Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART.COM
Turid Syversen måtte redde hunden Tim fra en gaupe i Kongsveien etter en luftetur i Ekebergskråningen.

Nordstrand: På parkeringsplassen ved Café Utsikten utspant det seg et viltdrama man sjelden ser i Oslo. Turid Syversen skulle plukke opp mannen som hadde vært ute og luftet parets hund.

– Et utrolig syn

Mens hun ventet på turgåerne fikk Turid en stor overraskelse.

– Plutselig så jeg noe som beveget seg ved siden av bilen, en gaupe! Ingen mulighet for forveksling med noe annet dyr. Gaupen tok oppstilling et par meter fra bilen, jeg hadde panoramautsikt og satt som fjetret. Et utrolig syn! sier Turid Syversen til Nordstrands Blad og DittOslo.no

Fryktetet angrep

Men gleden over et så sjeldent syn gled over i frykt da hunden Tim kom opp på parkeringsplassen. Han hadde gått alene i forveien mens Turids mann Jan Syversen tok noen bilder.

– Hunden gikk urolig litt unna, gaupa gikk mot hunden som ville bykse baklengs ut i Kongsveien. Jeg føk ut av bilen, fikk fatt i hunden og gaupa løp vekk, og ned i skogen, sier Turid. Hun tror at gaupa ville angripe Tim. Turid legger til at gaupa var litt større en Tim som er en pointer.

Det har vært flere tilfeller der gaupe har angrepet hunder, men gaupa er veldig sky og det er ekstremt sjeldent at de angriper mennesker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere