*Nettavisen* Nyheter.

Reddet mann fra drukningsdøden

Her fra Ormsundkaia ble en mann reddet opp fra det kalde vannet fredag kveld.

Malmøyagutten Morten Grepperud reddet fredag kveld en mann fra å drukne i Ormsundet. Onsdag 25. februar blir han hedret av TrygVesta.

ORMSUND: Jeg måtte bare hoppe uti. Det er ikke lov å la være, og jeg er glad det gikk bra, sier han ettertenksomt.

Det var ved 20-tiden fredag kveld Grepperud kom kjørende over Ormsundbrua.

En dame kom løpende, ropte at en mann hadde ramlet i vannet og lurte på om vi hadde et langt tau. Jeg rasket med meg slepetauet og løp ned på brygga, forteller han.

For kort tau

På brygga var flere personer fra nabolaget kommet til, og de gjorde gjentatte forsøk på å kaste ut tauet til 72-åringen som lå i vannet.

Tauet nådde ikke frem, ei heller redningsbøyen. Jeg så mannen fløt i boblejakken sin, men at han skled lenger og lenger ned i vannet. Da hadde jeg ikke noe valg.

Grepperud vrengte av seg klærne, tredde på seg redningsbøyen og hoppet i vannet.

Jeg fikk tak i mannen og fikk han greit på land. Andre kom løpende med ulltepper og fikk varmet han opp igjen. Akkurat da kom forøvrig to politibiler, og jeg så også at politibåten var på vei til oss gjennom isflakene, forteller han.

Ble hedret

Morten Grepperud, forøvrig roer i Ormsund Roklub, vil ikke snakke så mye om sin heltedåd.

Men det vil TrygVesta, som forøvrig har sponset redningsbøyen. Onsdag ettermiddag blirhan behørig hedret på Ormsundkaia. Der vil også byrådsleder Erling Lae være tilstede. Det kan du lese om på www.noblad.no og i Nordstrands Blad mandag 2. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.