RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningspakke til Bydel Nordstrand

Budsjettforliket mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti redder trolig Bydel Nordstrand fra de verste kuttene.

VÅRT DISTRIKT: Bydelene Nordstrand og Søndre Nordstrand får begge betydelig gjeldslette som resultat av forhandlingene mellom de borgerlige budsjettkameratene. Nordstrand får nærmere 30 millioner av sin gjeld fra i år og i fjor slettet. Dermed har bystyret og kommunekassen fjernet 85 millioner av den om lag 100 millioner kroner store gjelden. Og hilsenen fra rådhuset er klar: Nå må bydelen klare seg med tildelte rammer fremover. Nordstrand får også drøye 10 millioner ekstra som følge av det ferske budsjettforliket mellom de borgerlige budsjettkameratene.
Bydelen står nok ennå overfor tøffe kutt, men med den hjelpen vi gir nå, håper vi at eldresentrene skjermes, sier Ann Kathrine Tornås (KrF).

Aktivitetsnivå

For selv med gjeldslette og nye, friske midler, er det klart at Nordstrand må justere aktivitetsnivået sitt enda bedre enn tidligere, gjennom et realistisk budsjett og gjennom god økonomistyring. Og nå er det opp til bydel Nordstrands politikere hvordan det skal prioriteres lokalt. De fire borgerlige partiene har lagt inn et verbalforslag i budsjettet der de ber om at eldresentrene i alle bydeler skjermes for kutt.
Men dette er ikke et pålegg til bydelene?
Nei, det har vi ikke anledning til å gjøre, sier Bård Folke Fredriksen (H), og legger til at han mener kutt heller ikke bør ramme fritidsklubben på Lambertseter.
Nå er det opp til bydelene selv å avgjøre hvordan dette skal gå ut over tjenestetilbudet.
Ved den opprinnelige budsjettfremleggelsen sa Venstre og KrF i en felles uttalelse at de vil prioritere bydelsøkonomien og eldresentrene i sine forhandlinger med byrådet. Det har de nå gjort. Alle Oslos bydeler får mer penger enn det til å begynne med var lagt opp til fra byrådets side, og totalt er bydelenes ramme øket med 300 millioner kroner fra byrådets første forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere