*Nettavisen* Nyheter.

Redusert støtte til frivillighet

Søknadsfristen for frivillighetsmidler i bydel Gamle Oslo er lagt til 1. mars. Til sammen skal syv hundre tusen kroner fordeles på ulike tiltak.

Gamle Oslo: I fjor var potten på en million kroner, mens den i 2004 lå på fem hundre tusen.
Beløpet som er øremerket frivillighetsmidler går litt opp og ned fra år til år, og i denne omgang er det altså syv hundre tusen vi har til rådighet. Det er altfor tidlig å si noe om responsen på antallet søkere, men lagene og foreningene pleier jo å være flinke til å sende inn, sier spesialkonsulent Berit Tønder Utvik til Østkantavisa. De som tidligere har mottatt frivillighetsmidler må levere rapport og regnskap for bruk av midlene for å komme i betraktning ved årets tildeling.
I fjor ble pengene fordelt på rundt seksti ulike tiltak. Foreningene og lagene kan søke om en sum øremerket forskjellige prosjekter, så flere av tiltakene kan ligge under den samme søkeren. Beløpene som gis i støtte varierer i størrelse, avhengig av behovet for økonomisk støtte.
Vi deler ut alt fra fire tusen kroner og opp til flere titusener, avhengig av prosjektets innhold, forteller Utvik. Hennes erfaring er at de fleste som søker får innvilget støtte.
Så lenge søknaden er korrekt utfylt og de nødvendige kriterier oppfylles kan man regne med støtte, selv om det endelige beløpet man mottar ikke nødvendigvis er likt som søknadsbeløpet, opplyser hun.
Opplysninger om søknadsprosessen er å finne under bydel Gamle Oslo på Oslo kommunes nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.