RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reeves med rå, ærlig pop-punk


BANDWAGON-AKTUELLE: – Jeg håper og tror folk ser at vi synes det er gøy å spille, sier Hans Jørgen Strand (t.h) i Reeves. Til venstre sitter bandkollega Peder Lundberg.
BANDWAGON-AKTUELLE: – Jeg håper og tror folk ser at vi synes det er gøy å spille, sier Hans Jørgen Strand (t.h) i Reeves. Til venstre sitter bandkollega Peder Lundberg. Foto: Trine Solberg
På konsert med Reeves kan vi vente oss rå, ærlig musikk og "total awesomeness", lover de selv.

SENTRUM: – Jeg håper og tror man ser at vi synes det er gøy å spille, forteller Hans Jørgen Strand, bassist og vokalist i poppunk-bandet Reeves.

– Det er jo musikk vi brenner for. Alle tre har jo lyst til å kunne leve av dette, sier Peder (PD) Lundberg, gitarist og vokalist. 

Sammen med trommis Cris Villarroel spiller de musikk som er rå og ærlig, uten noe dill dall.

– Hvis du vil se en som står og jokker på en gitar med fire pedalbokser, så er ikke det oss, sier Strand, som også kan love at de ikke lager typen show hvor de bytter kjoler underveis.

– Du bruker mye kjoler, lurer Lundberg på.

– Poenget er at det ikke er det vi driver med, vi spiller musikk.

LES OGSÅ: Snart plateklare

Tekniske problemer på John Dee

Hele bandet Reeves er ikke mer enn ett år gamle, men har skrevet en rekke låter og er nå klare for å komme seg på scenen.

Strand og Lundberg møttes på Skjeberg Folkehøgskole, men begynte ikke å spille sammen før etter at de slutta på skolen.

– Det som er litt gøy er at vi ikke hang sammen da vi gikk på Skjeberg. Men etter at skolen var ferdig gjorde vi et prosjekt hvor vi skulle lage noen låter og se hvordan det gikk.

I 2011 startet de prosjektet. Det funka og musikken låt så bra at de fortsatte. I nesten et år lagde de låter før de fikk skaffet seg både øvingslokale og trommis i fjor sommer.

Hittil har de spilt én konsert, i forbindelse med Battle of the Bands på John Dee. Under konserten fikk de en smakebit på noen av de tekniske utfordringene scenelivet kan by på.

Midt under låta "In Rome" datt mikrofonstativet til Peder ned samtidig som reimen på gitaren hans røk. Lundberg besto prøven med glans og det hele satte ingen stopper for resten av konserten.

–  Jeg hadde en sånn magefølelse før vi gikk på, om at noe skulle skje. Men det skal man jo gjerne ha. Da kan det bare gå en vei. Når du står på scenen så blir du litt fjern. Du bare gjør det du skal også får du heller tid til å lure på hva som skjedde i garderoben etterpå, sier han.

–  Det ga mersmak. Det er utrolig gøy å se at publikum rister litt på hodet i takt med musikken. Og jubelen etterpå gir jo gåsehud, fortsetter Lundberg.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE TIL REEVES OG STEM PÅ DEM HER

Satser på flere konserter

Inspirasjon til å lage musikk henter de litt overalt, blant annet i avisa.

– "It's Time For You" er basert på en kjendis som hadde en stalker han stadig tok med seg hjem, for så å klage over hvor slitsomt det er å ha en stalker.

"In Rome" er en annen Bandwagon-aktuell låt og den eneste Peder har skrevet som er ren fiksjon.

"Parrots at the Mall", er en annen igjen, og har ingenting med papegøyer å gjøre.

– Den handler om fylla rett og slett. "Parrots at the Mall" er et ordspill på paracetamol, som man jo gjerne tar dagen derpå, forteller Strand.

– Tekstene er viktige, men det kommer ann på låta. Kjøper du en cd så åpner du ikke coveret og begynner å lese teksten før du hører musikken.

At musikken ikke skal være altfor polert er viktig for dem, men det må være en balanse mellom upolert og profesjonelt.

– Det skal jo høres bra ut. Bruker du penger i studio skal det høres profesjonelt ut, men ikke helt Justin Bieber.

Med god kjemi og nok låtmateriale er det ingen fare for at bandet går lei av hverandre på en stund, og nå som trommis, øvingslokale og låter er på plass, er planen er at det skal ses mer av dem på scenen utover høsten.

– Vi funker veldig bra sammen, både musikalsk og som venner. Det er mye ordentlig dårlig guttehumor. Akkurat sånn det skal være.

LES OGSÅ: Gikk over til popmusikk etter backpacking-tur

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ATISTENE HER
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere