*Nettavisen* Nyheter.

Refleksjakt med godt resultat

Med 276 reflekser på 28 elever bør klasse 7A på Østensjø skole være godt synlig i høstmørket fremover.

Østensjø: Som oppvarming til Refleksens Dag torsdag 9. november har Trafikketaten og Trygg Trafikk invitert alle barneskoler i Oslo til å delta i "Den store refleksjakten".

Onsdag i forrige uke dykket elever fra 75 osloskoler ned i skuffer og skap hjemme for å lete etter reflekser, og dagen etter var det opptelling i klassene. På Refleksdagen offentliggjøres navnet på den klassen som har funnet flest reflekser i Rådhuset, der vinnerne mottar premie av selveste ordføreren.

276 reflekser

Blant de ivrige refleksjegerne i vårt distrikt var elevene i klasse 7A på Østensjø skole.

Nå har vi totalt 276 reflekser, det blir cirka 10 reflekser i snitt på hver elev, fortalte lærer Siv Anita Minde Abelsen stolt.

Klassens beste innsamler var Christobal Urquieta, med sine 47 reflekser. På andreplass kom Alida Hjelljord med 32 reflekser. Alle refleksene deres ble funnet hjemme.

Mamma samler på reflekser, røper Alida.

Viktig for å bli sett

Målet med refleksaksjonen er selvfølgelig å få folk til å bruke refleks, istedenfor å la de bli liggende hjemme. Etter opptellingen og endt skoledag, var derfor elevenes oppgave å dra hjem igjen og feste refleksene på familiens yttertøy. Både de voksnes frakker og barnas jakker.

Reflekser er viktig for å bli sett i trafikken, forklarer elevene, samtidig som enkelte innrømmer at de ikke alltid er så flinke til å bruke refleks.

Men jeg har sydd refleks på de fleste jakkene mine, forklarer Kaja Ringerike.

Og jeg har refleks på sykkelen min, sier Mathias Frydenlund, som synes det er litt slitsomt med løsthengende reflekser, spesielt på dagtid.

Refleksbånd best

Syvendeklassingene på Østensjø har delte meninger om hvilke reflekser som er de beste. Noen få har de klassiske runde som sin favoritt, mens refleksbåndene til å smekke rundt armer og ben er høyt oppe på poenglisten blant de fleste. Det eneste som er sikkert er at østensjøelevene har vært flinke til å finne frem reflekser av alle slag. Og da er det bare en ting som gjenstår i tiden fremover, nemlig å huske på å bruke refleksene når det er mørkt ute. Det gjelder voksne også!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.