RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Hafslund

Fra tirsdag til torsdag i forrige uke var det bekmørkt i Bjørnheim borettsalg på Høybråten. Beboeren, Stein Erik Kleiven, syntes det hele var en frustrerende affære.

HØYBRÅTEN: - Mange i nærmiljøet har irritert seg over dette, forteller Stein Erik Kleiven til Lokalavisen Groruddalen.
Når mørket senket seg over Groruddalen på tirsdag i forrige uke sviktet gatelyktene noe som i følge Kleiven var lite hyggelig.
- Det var mørkt fra brua i Gransdalen og bort til gravlunden. Vi har damer på 80 år i borettslaget, og de turte ikke engang å bevege seg på utsiden av ytterdøra, forteller han.
Den oppgitte beboeren prøvde å varsle Hafslund som har ansvaret for den lokale gatebelysningen på selskapets hjemmeside, men til ingen nytte.

Frustrert

- Jeg sendte to mailer den kvelden det ble mørket, i tillegg ringte jeg dem dagen etterpå. Men det skjedde likevel ingenting.
Stein Erik Kleiven syntes varlingsprosessen var en tung affære, og kritiserer strøm- og sikkerhetsselskapet.
- Rett og slett kjempefrustrerende! Hafslund framstår for meg som veldig oppstykket. Det var vanskelig å finne fram til de rette kontaktpersonene, sier han.
I følge Kleiven har brua i Gransdalen til tider vært et tilholdssted for ulike ungdomsgjenger og dette gjorde mørkeperioden lite hyggelig for beboerne i nærmiljøet.
- Det var mange i borettslaget som ikke turte å gå ut. Vanligvis myldrer det av folk i gatene her oppe, forteller han.
Hafslund på sin side legger seg flate for kritikken.

Strekker ikke til

- Dette er fullt og holdent vårt ansvar, sier informasjonssjef i Hafslund ASA Morten Schau og fortsetter:
- Men det er også viktig å legge til at det er kommunens budsjetter som styrer vårt servicenivå.
Hafslund varslet i juni om at de ikke kunne garantere full service, da kommunens budsjett for inneværende år var oppbrukt. De fikk deretter beskjed av samferdselsetaten om å prioritere mørke områder, og ikke enkle lykter.
- Dette var grunnen til at vi måtte rokere om internt. Etter at det ble bevilget ekstra midler ut året, har det tatt tid å komme tilbake i vante rutiner.
I følge Schau er dette også hovedgrunnen til at ting ikke har gått knirkefritt.
- Folk mailer til stadighet inn og rapporterer om mørke områder, men så viser det seg ofte å bare være snakk om en enkel lykt. Det er vår plikt å undersøke tifellene som blir rapportert inn. Dette fører igjen til at de ansatte ikke får dratt til steder som virkelig trenger det. Vi strekker rett og slett ikke alltid til, avslutter Morten Schau i Hafslund ASA til Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere