RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Høyres Tøyen-utbygging

Kay Asbjørn Schjørlien (SV) refser byrådet for å svikte Tøyen når de vil bygge gigantbygg i området.
Kay Asbjørn Schjørlien (SV) refser byrådet for å svikte Tøyen når de vil bygge gigantbygg i området. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Privat
Sist oppdatert:
SV tar et kraftig oppgjør med det de mener er symbolpolitikk på Tøyen.

TØYEN: - Byråden synes å være mer opptatt av å klippe snorer enn å lytte til oss som bor på Tøyen, skriver Kay Asbjørn Schjørlien (SV), som er Gamle Oslos BU-lederkandidat i et blogginnlegg på dittOslo.no mandag.

Rike vest mot fattige øst
Bakgrunnen for utspillet kommer etter at byrådsleder Stian Berger Røsland i forrige uke presenterte fire ulike forslag for utbyggingen av «nye Tøyen»

Schjørlien mener Røsland og hans partifeller er mest opptatt av å lage staselige bygg på Tøyen, men glemmer å ta tak i de reelle utfordringene blant annet rundt fattigdom og integrering. 

- Vi lever i en by der halvparten av barna på Ris og Slemdal går med skolesekker til tusenvis av kroner. Samtidig lever halvparten av barna på Grønland og Tøyen under fattigdomsgrensen. Disse gigantiske forskjellene skal vi i SV kjempe mot, skriver Schjørlien.

Les hele blogginnlegget her: Når snorklippekåte politikere vil løfte Tøyen

Vil etablere «Munchparken»
I blogginnlegget lanserer han en rekke forslag til tiltak han mener bør gjennomføres på Tøyen, blant annet vil han ta opp kampen med Vigelandsparken ved å etablere Munchparken.

Flere benker, sittegrupper, treningsapparater, sjakk- og bordtennisbord for å skape hygge og liv, er også blant tiltakt Schjørlien mener kan bidra til å løfte Tøyen.

Trenger Tøyen symbolbygg og massiv utbygging? Si din mening i kommentarfeltet under!

Les også: Nå er alt klart for nye Tøyen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere