Registrer deg og bli synlig!

Registrer deg, oppfordrer Nav-sjef Gro Tynning alle potensielle arbeidssøkere. Foto: Kristin Tufte Haga

Registrer deg, oppfordrer Nav-sjef Gro Tynning alle potensielle arbeidssøkere. Foto: Kristin Tufte Haga

Arbeidsledigheten i Nordre Aker har økt med 50 prosent det siste året. Registrer deg hos oss, og bli mer synlig for arbeidsgiverne, opp- fordrer Nav-sjef Gro Tynning potensielle arbeidssøkere.

NYDALEN: Ved årsskiftet var det 378 helt ledige personer i Nordre Aker nå er tallet oppe i 488 en økning på 110 helt ledige personer på en måned. Dette utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

LES OGSÅ: Arbeidsledigheten er doblet

Dette er en sterk økning. Men vi ligger fortsatt lavt i Oslo- og Norgessammenheng, men det er jo alvorlige prognoser for dette fremover, og alvorlig for de det gjelder allerede. Jobbmarkedet blir nok enda tøffere, tror Nav-sjef i Nordre Aker, (arbeid/trygd), Gro Tynning som oppfordrer arbeidssøkere også nyutdannede til å registrere seg hos Nav.

Bli mer synlig!

Det er viktig å registrere seg hos oss. Slik gjør man seg mer synlig for arbeidsgiver. På Din side på www.nav.no vil din jobbsøkerprofil automatisk matches med utlysninger.

De fleste som har krav på dagpenger registrerer seg jo, men andre gjør det ikke. I tillegg legger mange ut for dårlig informasjon om seg selv. Kvalitet og kvantitet er viktig, sier Tynning.

Må være aktiv jobbsøker

Har man krav på dagpenger, tilsvarer det i gjennomsnitt 62,4 prosent av tidligere inntekt før skatt.

Mottar du dagpenger er det et krav at du er aktiv jobbsøker og mobil på arbeidsmarkedet, legger Nav-sjefen til.

Bruk tid på CV-en

Et tøffere jobbmarked betyr flere søknader til en jobb. Da blir det ekstra viktig å bruke mye tid på CV og søknad. Dette er ikke tiden for å se på bedriftslogoen, man bør heller være klar på hvilke arbeidsoppgaver man ønsker, sier Tynning.

Hun oppfordrer også arbeidssøkerne til å sjekke ut virksomheten de ønsker å arbeide i, før intervjuet.

En om dagen

Søk gjerne en jobb om dagen, vær aktiv jobbsøker! Det som ellers er viktig er at man bør tenke nøye gjennom sin egen kompetanse. Ikke bare den formelle kompetansen, men også annet man måtte ha tilegnet seg gjennom arbeid.

Bruk nettverket

- I tillegg kan det være lurt å bruke venner og bekjente. Mange bedrifter utlyser ikke ledige stillinger de ledige jobbene blir besatt gjennom nettverket til de ansatte.

Samtidig er det jo viktig å fokusere på at arbeidsmarkedet er ikke så "svart" enda, det er mulig å få jobb også i 2009! avslutter Tynning, og henviser og til nettsidene www.nav.no.

Store variasjoner i Oslo

Det er kun tre bydeler i Oslo som har hatt en større økning i arbeidsledigheten enn Nordre Aker det siste året: Alna og Søndre Nordstrand med 55 prosent og Stovner med 52 prosent.

Ved utgangen av januar var det registrert 9.704 helt ledige hos Nav i Oslo, en økning på 38 prosent sammenlignet med januar i fjor. Dette utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Bydelene Grünerløkka og Søndre Nordstrand størst registrert arbeidsledighet med henholdsvis 4,6 prosent og 4,5 prosent av arbeidsstyrken. Bydelen med lavest ledighet er Vestre Aker, hvor 1,8 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag