*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringskvartalet: Snart faller dommen

Bygningene i det terrorherjete Regjeringskvartalet skal gjennom en grundig tilstandsvurdering. Foto: ARKIVFOTO

Regjeringskvartalets videre skjebne etter terrorbomben 22. juli er fortsatt uviss. Nå skal bygningene sjekkes grundig. Dommen kan bli avgjørende for hvordan kvartalet vil bli i framtida.

Klikk på bildet for å forstørre.

enorme skader: Flere av bygningene fikk store skader da bomben eksploderte 22. juli.

SENTRUM: Mandag startet arbeidet med å gå systematisk gjennom bygningene i Regjeringskvartalet. alle skader i bærekonstruksjonene skal registreres og vurderes.

– Statsbygg har engasjert et team av eksperter som vil foreta gjennomgangen. Vi har plukket dyktige fagfolk fra flere firma som til sammen utgjør en meget kompetent gruppe, sier Statsbyggs prosjektsjef i Regjeringskvartalet, Anders Wethal.

Les også: – Skal vi splitte opp Regjeringskvartalet?

Avgjørelse før jul

Da pressen i oktober slapp inn i Regjeringskvartalet, kom det fram at det kunne komme en avgjørelse før jul. Det kan hende med at selve regjeringsblokka blir revet. I tillegg kan hele kvartalet bli splittet opp.

– Skal vi fortsatt ha et samlet Regjeringskvartal? Hvor mye skader er det på bygningene? Og hva med sikkerheten? Det er mange forhold å ta hensyn til, sa Aasrud den gang.

Én rapport for hvert bygg

– Tilstandsvurderingen skal resultere i én rapport for hvert bygg. Hensikten er å avklare alle nødvendige tiltak for å sette bygningene i god stand og å avdekke eventuelle skader som kan ha betydning for bygningenes framtid, sier Wethal.

Det antas at Regjeringskvartalet vil være en byggeplass i tre til fem år til.

Les også: Terrorbomben: – Dette blir jeg aldri vant til

– Parallelt med at tilstandsvurderingen fortsetter Statsbygg arbeidet med opprydding og innvendig sanering i de mest skadde bygningene og rehabilitering av de mindre skadde bygningene i Regjeringskvartalet, sier Wethal.

Se bildene: Slik herjet terrorbomben

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag