RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regntung markering mot incest


"Kamp mot incest og seksuelle overgrep mot barn" og "Støttesenteret mot incest" lød tekstene.
"Kamp mot incest og seksuelle overgrep mot barn" og "Støttesenteret mot incest" lød tekstene.
Rundt 50 personer trosset det kraftige regnværet og stilte opp på tirsdagens fakkeltog for å markere avstand mot incest og overgrep.

SENTRUM: Fakkeltoget gikk fra Youngstorget til Stortinget, der det ble holdt flere appeller. Arrangør var Ungdomsrådet i bydel Søndre Nordstrand.

Overgrep er aldri barnas feil. Det er alltid de voksne som er ansvarlige, sa ungdomsrådets leder Ida Madslien i sin innledning.

Også ordfører Fabian Stang la stor vekt på dette, men påpekte samtidig at det er viktig å holde på rettsprinsippene også i incest- og overgrepssaker.

Det er veldig lett å forhåndsdømme mennesker i slike saker, mente Stang.

Bakgrunnen for markeringen var "Lommemannsaken", der det er kommet fram at mange av ofrene ikke har blitt trodd på eller fått den hjelpen de trenger.

Dessverre ble været dårlig, men det er det lite vi får gjort noe med. Vi er fornøyde med at så mange møtte opp likevel, og synes markeringen ble bra, sier Ida Madslien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere