RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reguleringsplan ødelegger bomiljøet i Kurveien

Sameiet Grefsen Terrassehus, Grefsenkollveien 12 har ved konsulentfirmaet AEPOS Arkitekter og Planleggere AS, sendt ut på høring et reguleringsforslag for et område av sin eiendom Gnr. 75 bnr. 1075. Forslaget omfatter en ny blokkbebyggelse som vil bestå av tre blokker, hver på 10 - 11 etasjer med totalt 100 leiligheter. For å få gjennomført denne planen er det foreslått at hovedadkomsten legges til Kurveien og med en tunnel fra snuplassen på toppen av Kurveien og fram til de foreslåtte bygninger. Hensikten med tunnellen er å sikre at støybelastningen fra biltrafikken blir minimalisert for beboerne/gjenboerne i Grefsen Terrassehus.
Kurveien vil få en dobling av støy- og luftforurensing fra trafikken. Da er ikke støy- og luftforurensing under anleggs- og byggeperioden medtatt. Denne vil mest sannsynlig bli meget høyere.
Trafikkøkningen i Kurveien vil bli vesentlig, fra ca. 500 ÅTD til 950 -1090 ÅTD (gjennomsnittlig døgntrafikk på årsbasis). Disse tall er ikke for anleggs-og byggeperioden.
Skal en oppnå framkommelighet og trafikksikkerhet i Kurveien må det etableres to frie kjørefelt for å ta av den forventede trafikkøkingen. Dette oppnår forslaget til reguleringsplan meget enkelt ved å foreslå at gateparkeringen i Kurveien fra Myrerskogveien og opp til snuplassen fjernes.
Fjernes gateparkeringen vil mange hundre beboere i Kurveien bli sosialt isolert. Det vil ikke være mulig med besøk av familie og venner, samt diverse former for nyttetrafikk.
For småhusbebyggelsen som ligger under gateplan og ikke har muligheter til parkering på egen eiendom og øvrige beboere som ikke har garasje/oppstillingsplass, vil måtte belaste småveier i nærheten med parkering.
I reguleringsforslaget åpner konsulenten for at trafikkproblemet meget vel kan løses med parkeringsheiser ned til garasjeplan.
Et annet spørsmål er hvorfor Sameiet Grefsen Terrasse ikke løser trafikkforholdene innen eget område. Avkjøringen fra Grefsenkollveien er toveis, den interne veien fra bommen vil kunne utvides til adkomstvei til en tunnel under tennisbanene og fram til bebyggelsen. Dette vil også dekke alle behov for trafikk under anleggs- og bygge- tiden.
Jeg synes det er freidig og egoistisk av Sameiet Grefsen Terrassehus å fremme et slikt forslag som ødelegger bomiljøet for flere hundre beboere i Kurveien. Forslaget bærer preg av at Sameiet Grefsen Terrassehus ønsker regulere mest mulig støy og forurensing bort fra sitt eget område og over på andre.
Per Herman Leirtun

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere