*Nettavisen* Nyheter.

Reidar Fritzvold i Galleri Pingvin

Fra 2. til 19. februar kan du se Reidar Fritzvolds arbeider i Galleri Pingvin. Kunstneren er regnet som en av de virkelig store innen naturskildring.

Sentrum: Den ekspresjonistiske kunstneren gikk bort i 1998, men har satt sine spor som landskapsmaler. På salgsutstillingen i Galleri Pingvin vil det bli presentert både malerier og litografier som kan kjøpes av publikum.
Fritzvold ble født i Oslo og utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi, sier kunsthistoriker Ingeborg Vibe. Videre forteller Vibe at han under krigsårene flyttet til Holmsbu hvor han dannet en kunstnerkoloni med balnt andre Henrik Sørensen, Harald Kihle og Aage Storstein. I maleriet "Brislingfiskere" er motivet antakelig hentet fra den lille fiskehavnen på stedet.
Reidar Fritzvold har deltatt på høstutstillingen opptil flere ganger, og han har holdt flere separatutstillinger i Kunstnerforbundet. Arbeidene hans er blant annet innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Oslo kommunes Kunstsamlinger og Oslo Bymuseum.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.