RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reise: Dra til Lyon - i ørkenen


Lyon og Fourvière basilica skal gjenskapes i Dubai.
Lyon og Fourvière basilica skal gjenskapes i Dubai.
Etter en reise til Lyon ble den Dubai-baserte forretningsmannen Buti Saeed al-Ghandi så betatt at han nå vil bygge en kopi av byen i ørkenen.

- Jeg reiser mye, men Lyon er et av de stedene som gir en annerledes følelse. Beboerne i Lyon stresser ikke og byen har så mye kultur og historie samlet på et sted, sier Ghandi til den engelske avisen The Independent.

Prosjektet er det siste i rekken av gigantiske og absurde kontruksjoner lagt til Gulf-statene. Planen er å klone Lyons arkitektoniske og kulturelle DNA for å gjenskape byens utseende og atmosfære i Dubais ørken - uten at det blir en blåkopi av byen.

Byplanlegger Jean-Paul Debas er hyret til å planlegge Lyon-Dubai-prosjektet, og til The Independent sier han at målet er å få folk til å føle seg som i Lyon, selv om de er i Dubai-Lyon og ikke Frankrike-Lyon. Det inkluderer at både gris og pastis skal stå på menyene i bistroene i Dubai-Lyon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere