*Nettavisen* Nyheter.

Reisefeberen ble lokket frem

Det er utrolig hva et skolekorps kan trylle frem av reisefeber hos vintertrøtte nordmenn. Er du klar for take-off?

AMMERUD: Ammerud skolekorps inviterte lokalbefolkningen til en spennende musikalsk reise verden rundt på søndag. Skolen var for anledningen forvandlet til en avgangshall med både sikkerhetskontroll og billettsjekk. Publikum ble dermed satt i riktig modus før de satte seg i setene for å reise verden rundt. I løpet av to timer ble vi tatt med til land som Japan, New Zealand, USA, Tanzania, Irland, Kina, Brasil og England. - Dette er et skolekorps, ikke proffe musikere. Men lukker du øynene tenker du ikke over at det er amatører. Alle er veldig godt fornøyd, sa en stolt styreleder Finn Dyrkorn etter konsertens slutt.

Stor variasjon

Heldigvis var det ikke nødvendig å tilkalle havarikommisjonen på Ammerud. Med unntak av noen små tekniske glipptak, gikk det hele nokså knirkefritt. Det er imponerende med tanke på at orkesteret har øvd i kun 3 måneder. Konserten startet friskt med et besøk hos "søta bror" og vi fikk høre "Dancing Queen" av Abba. De kjente tonene fikk nok foten til å trippe hos foreldrene i salen. Så gikk turen innom Irland og Egypt før det ble en fyrverkeriaktig stemning fra det afrikanske kontinent. Tanzania-nummeret var et av høydepunktene under konserten, ikke minst takket være krigsdansen. Barna hadde øvd kun to ganger, kunne instruktøren fortelle.

Positiv kultur

Som kjent var en rekke kjente ansikt invitert til konserten, men ingen hadde mulighet til å komme. Tanken var å få vist sentrale myndigheter at Groruddalen ikke nødvendigvis er synonymt med støy, trafikk og miljøproblemer.
- Å reise er en positiv måte å møte kultur på. Vi er stolte av at Ammerud skole er flerkulturell. Her er det fint å bo, skrøt han til pressen.

Duty free

Etter en times musikk, var det klart for duty-free shopping i pausen. Vi møtte pappa Sris Tharmalingam, opprinnelig tamilsk, som har tre barn spillende i korpset. Foruten trommer, spiller sønnen Jacob også fiolin, keyboard, samt synger tamilsk folkemusikk. - Korpset har høy kvalitet, skrøt Sris til Lokalavisen Groruddalen. Ellers virket det som de kakespisende menneskene var godt fornøyd med hva de hørte.
Etter pausen var det duket for sterke scener. Fektescenen i Black Theatre med den usynlige krigeren i bakgrunnen fenget bra.
- Det var noe vi øvde inn i siste liten. Vi har sydd 20 meter fløyelsstoff de siste dagene, kunne Dyrkorn fortelle.

Sambarytmer

Stemningen sto i taket da korpset la turen innom Brasil og strendene i Rio. Om ikke reisefeberen allerede var på plass, dukket den nok opp under "Copacabana". Feiende rytmer og capoeira-dans i forgrunnen sjarmerte publikum. Reisen gikk videre med Titanic, men det ble hoppet bukk over forliset. Flyet landet trygt i USA, der publikum fikk gjenhør med kjente og kjære toner fra 70-tallet. Korpset spilte musikk fra musicalen "Grease". Igjen ble stemningen høy. Folk klappet og dunket takten med foten. Det hele ble avrundet med et stykke fra vårt eget land. Her hadde musikerne valgt tema fra Dovregubbens Hall av Edvard Grieg. Danserne dukket opp igjen, nå føk de rundt på scenen som små troll.
- Det er en ære å få jobbe med disse barna, oppsummerte styreleder Finn Dyrkorn. Dirigent Jørgen André Brecke fikk mye skryt og applaus for jobben han gjør i korpset.
Neste år blir spesielt for korpset. Da feirer de 10-års jubileum.
- Da skal vi ut og reise, kunne Dyrkorn fortelle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.