Reiseguider til aktiv familieferie

Med sine fem guider til populære reisemål ønsker Wenche Aale Hægermark å gi barnefamilier noe annet enn bare strandliv å fylle ferien med.

Den reiseglade trebarnsmoren fra Bekkelaget gav ut sin første bok "Bli med oss til Tenerife" våren 2003, raskt etterfulgt av guider til Cran Canaria, Kreta, Mallorca/Menorca og nå i juni til Tyrkia. I alle bøkene følger leserne to lokale barn som reiser rundt og på en fengende måte forteller om stedenes historie, om natur og dyr. I tillegg finnes faktabokser, spill, kart, ordbøker og kryssord.

Mer enn strandliv

Grunntanken bak bøkene mine er at de skal bidra til å skape respekt for mennesker i andre land. Målet er å skape forståelse gjennom kunnskap.Jeg ønsker å gi norske familier muligheten til å få med seg hverdagsliv og kultur på steder der det er mye å se. Ikke bare ligge på stranden. Jeg mener at barn og voksne skal vite at de har vært f.eks. på Kreta, ikke bare på en varm strand hvorsomhelst i verden, sier Wenche Aale Hægermark.

Prøvekluter

Selv tar hun hele familien med seg til stedene hun skriver om. I jakten på å finne spennende historier og myter knyttet til populære feriesteder er hennes tre barn på åtte, seks og tre år nyttige "prøvekluter".

Det er viktig å få vite hva de synes. Barn er nysgjerrige og interesserte i å lære nye ting. Det må bare fremstilles på riktig måte. Bøkene appellerer spesielt til barn i skolealderen. De får anledning til å oppleve steder de har lest om i historietimene, forteller 40-åringen.

Troja og Silkeveien

"Bli med oss til Tyrkia" er siste bok ut så langt. Her møter vi barna Deniz og Ramazan som i sin jakt på en mystisk gammel bok fra sultanens tid tar leserne med på en reise i tid og rom gjennom landet. Det er spennende legender om Troja og den trojanske hesten, og besøk til underjordiske byer, dryppsteinsgrotter, skorsteinsfjell i Kappadokia, bomullsslottet Pamukkale og karavanestasjoner langs Silkeveien.

I tillegg til å være en reisebok, som øker familiens nysgjerrighet og interesse for Tyrkia, er den også en faktabok for unge som vil lære mer om landet, sier Aale Hægermark.

Flere bøker

Ikke før er Tyrkia-boken kommet ut, så har hun planene klare for neste reisegudie.

Jeg har vært i Egypt, men der er det mye uro og kanskje ikke så aktuelt for barnefamilier. Thailand er også i mine planer, dessuten tenker jeg litt på Italia, smiler Bekkelagskvinnen.

Ønsker du å vite mer om Wenche Aale Hægermark, hennes forlag og bøker, klikk deg inn på www.happylearning.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.