RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reisekortene kan ikke aktiveres på toget


OPPGITT PASSASJER: Ingvald Bore pleier å ta toget mellom Ljan og Oslo og er frustrert over at han konduktørene på toget ikke kan aktivere reisekortet hans. FOTO: Pegah Niku
OPPGITT PASSASJER: Ingvald Bore pleier å ta toget mellom Ljan og Oslo og er frustrert over at han konduktørene på toget ikke kan aktivere reisekortet hans. FOTO: Pegah Niku Foto: FOTO: Pegah Niku
Enkeltbilletter kjøpt på elektroniske reisekort kan aktiveres på buss, trikk eller t-bane, men ikke på toget.

OSLO: Fordi Ruter og NSB enda ikke har klart å komme frem til en felles teknisk løsning for de elektroniske reisekortene, må passasjerene finne seg i at kortene ikke kan aktiveres på toget.

De må slutte å gi blaffen i oss, sier passasjer Ingvald Bore som er oppgitt over både NSB og Ruter.

– De må klare å lage en system som fungerer.

Del på Facebook

For noen uker siden var han på togtur mellom om Ljan og Oslo S, der han fikk beskjed om at det elektroniske reisekortet hans var ugyldig fordi det ikke var validert.

– Heldigvis hadde jeg et gammeldags klippekort i papir liggende igjen i lomma, ellers måtte jeg vel ha betalt mye høyere pris, sukker han.

– Og hadde jeg ikke hatt verken papirbillett eller penger på meg hadde jeg fått en stor bot. Det er jo litt av en felle å havne i.

Bedre samarbeid

Bore synes at Ruter og NSB kan samarbeide litt bedre og sørge for at systemet deres fungerer i praksis sånn at slike ubehagelige opplevelser kan unngås for kundene.

Kortet må valideres før man kommer om bord på toget, bekrefter Linda Sundell, overkonduktør i NSB.

– Kollegaene mine har fortalt om episoder, men jeg har ikke vært borti det personlig så jeg opplever ikke dette som et stort problem, sier Sundell til lokalavisen.

– Hvis de har med kvitteringen og jeg ser at de nettopp har fylt på, pleier vi som regel å slå av prisen på billetten sånn at kunden skal slippe å betale mer enn de i utgangspunktet skulle, men jeg får uansett ikke trukket billettpenger fra kortet når det ikke er aktivert.

– Men vi må være oppmerksomme, for det er alltid noen som prøver å lure oss.

Bore synes det er helt tullete at man som passasjer skal gå rundt og bære på kvitteringer som bevismateriale når det er systemet det er noe galt med.

Teknisk problem

Foreløpig er det slik at reisepenger på det elektroniske reisekortet kan benyttes på tog eller regionbusser i Oslo, men kun om det først er aktivert på buss, trikk eller T-bane.

Dette er fordi Ruter og NSB samarbeider om en felles teknisk løsning om reisepenger, og fordi denne løsningen i dag ikke finnes om bord hos NSB, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter Linda Nordbø.

Nordbø påpeker at reisekortet er gyldig ombord på toget, men at det ikke kan aktiveres her for første gang.

– For reisende som kun benytter tog på sin reise vil derfor Flexi-papirbilletten fortsatt være det beste alternativet, sier Nordbø.

– Eventuelt reisekort fra NSB, sier hun og påpeker at reisende som ikke har gyldig billett ved billettkontroll risikerer å bli ilagt gebyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere