RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huseby barnekor gledet mange på Røa torg.
Huseby barnekor gledet mange på Røa torg.

Reisen til juletreet

Små og store vandret i fakkeltog fra Røa torg til kirken for å se byens største juletre bli tent.

RØA: Selv om værgudene serverte et surt regnvær da Røas tredje julefest i rekken gikk av stabelen sist lørdag, ble det likevel en trivelig tilstelning der julesanger og gang rundt juletreet var høydepunktet for mange små.

Julemusikk på torget

Allerede en time før tenningen av det høytragende juletreet på Røa kirke klokken fire, startet underholdningen nede på Røa torg, der korister fra Art Musikk & Ballettskole og Huseby barnekor fylte torgkvartalet med kjente julesanger.

Et kvarter før juletenningen oppe ved kirken, startet representanter fra Røa Lions som stod for fakkelsalget å stille rekken av store og små fakkelbærere i tropp.

Glem finanskrisen

To minutter på fire var et femtitalls lokalpatrioter stilt opp foran juletreet som Røa kirkes sogneprest, Roar Einar Ottesen, karakteriserte som Oslos største og flotteste.

BU-leder i Bydel Vestre Aker, Elin Horn Galtung, var også til stede under juletretenningen, og BU-lederen fremhevet sin begeistring for juletiden.

Det er en fantastisk tid vi har foran oss. Og når det er jul, kan vi gjemme bort alle tankene rundt finanskrisen og slik, for nå skal vi bare hygge oss, fortalte Horn Galtung. BU-lederen fremhevet videre at hun fra sin bolig kunne se toppen av juletreet, og at dette synet noen ganger holdt henne våken av begeistring til langt på natt.

Snøsavn

Søskenparet Idun (5) og Åsta (8) fra Røa hadde også positive tilbakemeldinger å komme med etter å ha gått rundt juletreet og sunget julesanger.

Jeg synes det er et veldig fint tre. Og jeg lurer på hvordan de har klart å få på plass alle lysene på det høye treet, undrer storesøsteren Åsta.

Men lillesøsteren Idun kommer Åstas undring til unnsetning. For ettersom Idun går i barnehagen som er nærmeste nabo til kirken, oppserverte hun nylig en kranbil foran kirken.

Å få snøen på plass, er det Idun etterlyser nå. Og om den ikke snart kommer, har hun planen klar.

Da drar vi til bestemor og bestefar. De har snø, avslutter hun.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere