Reiser fra Grorud til Frysja for å danse

dansejenter: Dansen går fremdeles på Frysja, her noen av KompaniA-jentene ved Activum Dance Studio, fra venstre bak: Ingrid, ....Tuva og Marie, foran fra venstre: ...Eline og Ida.

dansejenter: Dansen går fremdeles på Frysja, her noen av KompaniA-jentene ved Activum Dance Studio, fra venstre bak: Ingrid, ....Tuva og Marie, foran fra venstre: ...Eline og Ida. Foto: Kristin Tufte Haga

– På en skala fra 1 – 10, så vil jeg si at dans er så morsomt at den fortjener 11!, ifølge Tuva (17), som reiser helt fra Grorud til Frysja, nettopp for å danse!

KompaniaE: Noen av KompaniA-jentene med instruktør Lenoard Jackson bakerst. Foto: Kristn Tufte Haga

spenstige:Og høyt hopper de...KompaniA-jentene.. Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: – jeg er jo ganske fersk her, og har fra før av danset flere år i Lillestrøm. Men en venninne dro meg med på audition på Activum Dance Studio, og jeg kom med.

Del på Facebook

Audition var litt skummelt, men heldigvis gikk det bra. Det er veldig inspirerende og gøy å se at man klarer å bli bedre. Tidligere har jeg også danset hiphop og freestyle, men i ”KompaniA” handler det mest om moderene jazz. Nå jobber vi oss blant annet fremover mot to forestillinger før jul. Foreløpig er dansen en hobby ved siden av videregående – vet ennå ikke om jeg skal satse på den for fullt, ifølge Tuva Belfrage Nesse, og som skryter av danseinstruktør Leonard.

– Godt miljø

Det gjør også Eline Flaatten (18) fra Kringsjå, som har danset ved.Activum i 8 år.

– Ja Lenoard er veldig flink, og han er en av grunnene til at jeg fortsatt er her. Men han er jo litt streng også, ler Eline fra Kringsjå.

To ganger i uke møtes de eldste jentene ved dansesenteret, i gruppa ”KompaniA”, i tillegg til eventuell egentrening.

– Nå jobber jeg frem til jul, og så skal jeg studere videre. Har ingen planer om å bli danser på heltid, men det er så morsomt å fortsatt være med. I tillegg er det et veldig bra miljø her også, og jeg har fått mange venner gjennom dansen, forteller Eline

Bred meny

Activum Dance Studio har mange forskjellige danseklasser fra veldig liten til stor, og de aller fleste klassene trenger man slett ikke gå på audition for å få være med på. På menyen står blant annet minijazz, hiphop, break, streed dance og MTV-moves (!) Mer info får du på deres hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.