*Nettavisen* Nyheter.

Reiser gjennom Afrika med lokalavisen

Espen Nordstrøm og Simen Vadseth fra Linderud og Bjerke skal delta på en klimakaravane fra Nairobi i Kenya til Durban i Sør-Afrika, for å sette fokus på klimautfordringer og skaffe underskrifter som vil overleveres under klimatoppmøtet i desember. Foto: FOTO: Privat.

For å sette fokus på klima reiser to gutter fra Groruddalen gjennom Afrika i buss med 200 ungdommer

KENYA: Kompisene Simen Vadseth (18) og Espen Nordstrøm (19) fra Bjerke og Linderud befinner seg nå i Kenyas hovedstad Nairobi. Derfra skal de reise i buss til Durban i Sør-Afrika sammen med 200 ungdommer fra Europa og Afrika.

Klimakaravane

Guttene er i Kenya som en del av et utvekslingsprogram i regi av KFUK-KFUM Norge og Kirkens Nødhjelp, kalt Communication for Change. Men om kort tid starter reisen, en «klimakaravane» med buss.

Kommende desember arrangeres et klimatoppmøte i Durban i Sør-Afrika. Turen skjer for å skape oppmerksomhet rundt klimautfordringene i Afrika og for å legge press på politikerne for å dra i land en rettferdig klimaavtale, opplyses det.

Rapporterer for lokalavisen

I løpet av turen fra Nairobi til Durban vil det arrangeres konserter og show i ulike afrikanske byer for å skape oppmerksomhet rundt klimautfordringene, og for å skaffe underskrifter til en underskriftskampanje som vil bli overlevert til klimatoppene.

– Selve reisen vil ta 5 uker, og vår oppgave på karavanen er å skaffe medieoppmerksomhet omkring turen, forteller Vadseth og Nordstrøm.

De vil i ukene fremover rapportere i Lokalavisen Groruddalen om det som skjer på turen med video, bilder og tekst som lokalavisen presenterer i papirutgaven og på nett.

Om man ønsker å lese mer om karavanen kan gjøre det på organisasjonen We Have Faiths nettside, som man også kan finne på Facebook.

Følg med videre i Lokalavisen Groruddalen for Vadseth og Nordstrøms spennende eventyr i Afrika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.