RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiser gjennom Afrika med lokalavisen


Espen Nordstrøm og Simen Vadseth fra Linderud og Bjerke skal delta på en klimakaravane fra Nairobi i Kenya til Durban i Sør-Afrika, for å sette fokus på klimautfordringer og skaffe underskrifter som vil overleveres under klimatoppmøtet i desember.
Espen Nordstrøm og Simen Vadseth fra Linderud og Bjerke skal delta på en klimakaravane fra Nairobi i Kenya til Durban i Sør-Afrika, for å sette fokus på klimautfordringer og skaffe underskrifter som vil overleveres under klimatoppmøtet i desember. Foto: FOTO: Privat.
For å sette fokus på klima reiser to gutter fra Groruddalen gjennom Afrika i buss med 200 ungdommer

KENYA: Kompisene Simen Vadseth (18) og Espen Nordstrøm (19) fra Bjerke og Linderud befinner seg nå i Kenyas hovedstad Nairobi. Derfra skal de reise i buss til Durban i Sør-Afrika sammen med 200 ungdommer fra Europa og Afrika.

Klimakaravane

Guttene er i Kenya som en del av et utvekslingsprogram i regi av KFUK-KFUM Norge og Kirkens Nødhjelp, kalt Communication for Change. Men om kort tid starter reisen, en «klimakaravane» med buss.

Kommende desember arrangeres et klimatoppmøte i Durban i Sør-Afrika. Turen skjer for å skape oppmerksomhet rundt klimautfordringene i Afrika og for å legge press på politikerne for å dra i land en rettferdig klimaavtale, opplyses det.

Rapporterer for lokalavisen

I løpet av turen fra Nairobi til Durban vil det arrangeres konserter og show i ulike afrikanske byer for å skape oppmerksomhet rundt klimautfordringene, og for å skaffe underskrifter til en underskriftskampanje som vil bli overlevert til klimatoppene.

– Selve reisen vil ta 5 uker, og vår oppgave på karavanen er å skaffe medieoppmerksomhet omkring turen, forteller Vadseth og Nordstrøm.

De vil i ukene fremover rapportere i Lokalavisen Groruddalen om det som skjer på turen med video, bilder og tekst som lokalavisen presenterer i papirutgaven og på nett.

Om man ønsker å lese mer om karavanen kan gjøre det på organisasjonen We Have Faiths nettside, som man også kan finne på Facebook.

Følg med videre i Lokalavisen Groruddalen for Vadseth og Nordstrøms spennende eventyr i Afrika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere