Reiser seg etter brannen

Styreformann i Munkerudsletta borettslag, Gunnar Aanonsen, håper de fire familien som mistet sine hjem i Brattvollveien i januar i år, kan flytte inn i nye rekonstruerte hus påsken 2011. Foto: Kristin Trosvik

Styreformann i Munkerudsletta borettslag, Gunnar Aanonsen, håper de fire familien som mistet sine hjem i Brattvollveien i januar i år, kan flytte inn i nye rekonstruerte hus påsken 2011. Foto: Kristin Trosvik

De fire husene som brant ned i Brattvollveien i vinter er i ferd med å gjenreises.

Grunnmuren i Brattvollveien 123 er reist og snekkerarbeidene påbegynt. Foto: Kristin Trosvik

Mandag 11. januar mistet fire familier hjemmene sine i en brann i Brattvollveien på Munkerud. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Nordstrands Blad 14. januar. Foto: Foto: Anne-Grethe Ulriksen

MUNKERUD: – Vi har vært veldig fornøyd med prosessen så langt, sier Gunnar Aanonsen, styreformann i Munkerudsletta borettslag ni måneder etter den dramatiske brannen i borettslaget.

Det var den 11. januar i år fire familier mistet sine hjem i Brattvollveien etter en eksplosjonsartet brann.

Heldigvis kom ingen personer til skade.

LES OGSÅ: Brannvesenet har kontroll

– Det var jo traumatisk for dem som én dag mistet alt de hadde, for så få dager etter å skulle forholde seg til å begynne å planlegge alt på nytt. Mens de enda sørget over alle sine kjære familieeiendeler, sier Aanonsen.

– Men under disse omstendighetene har vi vært veldig fornøyde med medspillerne våre som har gjort at prosessen har gått så raskt og smertefritt som mulig, sier styreformannen.

LES OGSÅ: Brannmann reddet hunden Ella

Smidig prosess

Gunnar Annonsen roser arkitekten, Gjensidige og Plan- og bygningsetaten (PBE) for smidig prosess.

– Okkenhaug Prosjekt + Arkitektur har gjort en formidabel jobb. Og Gjensidige har stilt opp på en forbilledlig måte, og har hatt et godt samarbeid med de fire familiene som har blitt rammet. De har kunnet komme med ønsker for gjenoppbyggingen, sier Aanonsen.

– I tillegg har vi hatt et veldig godt samarbeid med PBE som ga oss igangsettelsestillatelser på veldig kort tid.

LES OGSÅ: Graver i ruinene

Rekonstruksjon

Arbeidene med å gjenreise firerekka med bolighus i Munkerudsletta borettslag, er godt i gang. Grunnarbeidene startet i august. Per i dag er grunnmuren lagt og snekkerarbeidene er i gang.

– Det kommer opp en rekke som ser helt lik ut som den var før brannen. Men isolasjon med videre er løst etter dagens krav. I tillegg er det noen som selv påkoster noen modifikasjoner. Det er et enormt puslespill å gjenreise fire hus som ble bygget i 1975, sier Aanonsen.

Nå håper han at husene skal bli ferdig til planlagt tid, den 15. april 2011.

– Går alt etter planen kan familiene flytte tilbake til påske, sier Gunnar Aanonsen og legger til:

– Det er absolutt noe å se frem til. De får fire fantastisk fine boliger.

LES OGSÅ: Brannen i bilder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag