Reiste kjerringa mot serielederen

Oldenborg var det beste laget på Frogner Stadion og kunne fort vunnet mer enn 5-1.

Oldenborg var det beste laget på Frogner Stadion og kunne fort vunnet mer enn 5-1. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

Oldenborg har hatt en trøblete seriestart etter fjorårets nedrykk. Men tirsdag kveld spilte de festfotball mot Grüner, og stoppet ikke før det stod 5-1 i målprotokollen.

Oldenborgs trener Håvard Wiig (t.v.) var svært glad for storseieren mot serielederen. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

Oldenborg lader opp til kamp med bønn. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

Geir Mykjåland scorer sitt og Oldenborgs første mål på en markkryper. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

FROGNER: I upåklagelig sommervær var Frogner Stadion arena for fotballkampen i 4. divisjon, avdeling 2, for herrer. Før kampen stod Oldenborg med én seier, én uavgjort og ett tap på tre kamper. Grüner, på sin side, hadde full pott på like mange kamper og 21-0 i målforskjell. Det så imidlertid ikke ut til å skremme hjemmelaget, som ikke ga seg før de fem baller hadde havnet bak bortelagets keeper.

– Etter noen halvdårlige kamper i starten av sesongen var det godt å få denne seieren her. I dag fikk vi virkelig vist frem det vi er gode for, sier Oldenborgs trener Håvard Wiig (25) etter 90 minutter med festfotball fra hjemmelaget.

Før kampen forventet han seg en tøff batalje, særlig på grunn av Grüners sterke sesonginnledning. Wiig poengterte også at Grüner i likhet med dem selv rykket ned fra 3. divisjon i fjor, og dermed blir en av de antatt tøffeste konkurrentene i kampen om opprykk. Men det ble tidlig klart for de snaut 30 tilskuerne at Oldenborg skulle ta første stikk.

Hjemmelaget tar kommandoen

Et par halvsjanser til begge lag og stillingskrig på midten er beholdningen de ti første minuttene av kampen, men etter kvarteret ligger den første ballen i buret bak Grüners keeper. Oldenborgs Geir Mykjåland drar av en mann på seksten meter, og klinker ballen i nota.

– Jeg kjente umiddelbart at jeg traff bra. Et godt skudd fremfor dårlig keeperspill, gliser Mykjåland etter kampslutt.

Etter scoringen tar Oldenborg initiativet i kampen. Som følge av hjemmelagets tekniske finspill og gode kombinasjoner i midtbaneleddet, anført av kampens første målscorer, har Grüner sitt svare strev med å få tak i lærkula. Med ti minutter igjen til pause er Oldenborg ikke langt unna å gå opp til 2-0, etter to situasjoner alene med keeper. Begge ganger blir skuddet for svakt til å gi tellende resultat.

Gavmildt bortelag

I pausen fokuserer Wiig på at laget skal fortsette med det gode pasningsspillet, men oppfordrer spillerne sine til å bruke færre touch på ballen. I tillegg fokuserer han på at målsjanser må omsettes i scoringer oftere.

– Vi må plassere skuddene bedre, er den klare beskjeden fra sjefen.

Laget hans får dog en noe tregere start på de siste 45 minuttene. Grüner spiller seg til tre halvsjanser før det er spilt like mange minutter, men det blir imidlertid ikke nettkjenning for bortelaget.

Det er i stedet Oldenborg som skal doble ledelsen etter en snau time – med Grüners hjelp. Det som ser ut til å være en grei klarering fra en av bortelagets forsvarspillere, treffer en medspiller, og ballen danser over målstreken. 2-0 til de helblå med adresse Frogner.

Grüner kommer tilbake

Til tross for en relativt trygg ledelse klarer ikke Oldenborg å være like dominerende i banespillet som i første omgang, og bortelaget ser ut til å tilrive seg et visst initiativ.

Men etter 70 minutter blir hjemmelagets hurtige pasningsspill nok en gang for vrient for Grüner å håndtere. Etter en fin opprulling kommer Oldenborgs Gaute Jensen alene med Grüners keeper, og hamrer inn 3-0.

Til tross for at kampen i realiteten ser ut til å være avgjort, fortsetter Grüner å ha det spillemessige overtaket også etter å ha fått den tredje i sekken. Og når kampuret viser 80 minutter, bringer Grüner-spiller Tom Rune Sørensen spenning tilbake i kampen. Etter noen lekre kroppsfinter får han fyrt av et skudd mot keepers lengste hjørne, og ballen sniker seg inn ved stolperoten.

– Jeg ble litt engstelig for at de skulle komme tilbake et lite sekund der. Vi måtte bytte mange spillere på kort tid, så da klarte vi ikke å være like skjerpet som i første omgang, sier Wiig.

– Gutta er sultne på opprykk

I minuttene etter reduseringen skaper Grüner flere gode muligheter og er svært nære mer nettsus. Kampens første målscorer, og banens gigant, vil det likevel annerledes. Etter et hardt skudd må Grüners keeper gi retur, og Mykjåland dytter inn 4-1.

Og når klokken passerer 90 minutter får Oldenborgs Magnus Meling ballen inni sekstenmeteren, og har en enkel jobb med å fastsette sluttresultatet til 5-1.

– Vi har slitt en del på den siste tredjedelen av banen i de første kampene våre. Derfor er det ekstra gledelig at vi scorer fem mål i dag, sier Wiig etter 90 minutter i solsteiken på Frogner Stadion.

Etter å ha slått den suverene serielederen er han overbevist om at Oldenborg skal være med å kjempe om en plass i 3. divisjon neste år. Og banens beste er enig med sjefen.

– Gutta er sultne på opprykk, så det var veldig moro å slå en av hovedkonkurrentene i dag. Vi burde kanskje scoret enda flere, avslutter Mykjåland.

Se tabellen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.