RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga har levert varene i treningskampene i år, men Kjetil Rekdal er klar over at serieåpningen mot Molde kan bli noe helt annet.
Vålerenga har levert varene i treningskampene i år, men Kjetil Rekdal er klar over at serieåpningen mot Molde kan bli noe helt annet. Foto: Christian Haksø

Rekdal: – Vi må være modige

Molde borte er en av årets tøffeste kamper, mener Kjetil Rekdal. Men det er uaktuelt for VIF-treneren å stille med en defensiv tanke i serieåpningen.

OSLO: Fredag braker det løs i eliteserien i fotball, når Vålerenga reiser til Molde i første. Selv om både Ole Gunnar Solskjær og flere profiler har forsvunnet til Premier League, forventer Kjetil Rekdal hard kamp om poengene.

– Molde er en knalltøff motstander, som vil være i toppen. Det blir ikke mange lag som tar poeng på Aker stadion i år, sier Vålerenga-treneren.

Han understreker imidlertid at det ikke senker ambisjonene til Vålerenga i serieåpningen, selv om de fleste ekspertene tipper Vålerenga et godt stykke bak Molde på tabellen.

– Vi må tørre å ta sjansen på å prøve å ta poeng fra Molde. Det er uaktuelt å dukke opp med en defensiv tanke. Det kan hende vi må forsvare oss med nebb og klør, men det kan også hende vi får styre kampen som vi vil, sier Rekdal.

Les også: Davy Wathne tror Rekdal tar VIF til fjerdeplass

Spesiell seriestart

Det er alltid en spesiell følelse når det braker løs og kampene spilles foran store publikum med poeng på spill. Kjetil Rekdal mener årets seriestart blir ekstra spesiell for hans unge Vålerenga-lag.

– Vi har en del på laget som ikke har spilt tippeliga før, som kommer til å spille i Molde. Vi har lite erfaring som lag, og flere av spillerne har lite erfaring med trøkket som kommer rundt en serieåpning, sammenliknet med en treningskamp, sier VIF-treneren.

Vålerenga har levert mange gode resultater i treningskampene i vinter. For Rekdal er det største spenningsmomentet om laget klarer å opprettholde den psykiske styrken de har vist i treningskampene.

– Vi må ikke få panikk hvis vi havner under, og vi må ikke bli feige hvis vi tar ledelsen. Det er dette vi jobber med – å senke skuldrene og være modige, sier Rekdal.

Det er ingen liga i verden hvor man mister selvtilliten så fort som i Tippeligaen

FØLG VÅLERENGA PÅ DITTOSLO.NO HER

Full panikk

Hans Vålerenga har sluppet inn få mål i vinter. Kun to ganger har det blitt mer enn ett baklengsmål. Samtidig har laget flere ganger snudd kamper til seier etter å ha kommet under.

– Det har med fysisk kapasitet å gjøre. Du vet at du har det innabords og kan spille med trøkk i spillet ditt. Da klarer du å stå av vanskelige perioder og utnytte gode perioder. Det har vi fått til i treningskampene, så da gjenstår det å gjenskape det i serien, forklarer VIF-treneren.

Han er klar over at det ikke skal mye motgang til før det blir dårlig stemning og begynner å lukte røyk gjennom dodøra.

– Det er ingen liga i verden hvor man mister selvtilliten så fort som i Tippeligaen. Får du fire tap tidlig, er det full panikk. Blir det fire seire, er det motsatt, sier Rekdal.

Likevel føler han Vålerenga har alt å vinne i første serierunde. Der er få som forventer seier på bortebane mot en gullkandidat.

– Men vi ønsker å ta poeng. Vi ønsker å vinne. Det gjelder å prestere best mulig. Gjør vi det, vil sjansen for poeng øke, slår Rekdal fast.

SE VIDEO: Kjetil Rekdal om tabellplassering og treningskampen mot Fredrikstad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere