RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal og Kjartansson tar fire nye år

Både hovedtrener og stjernespiss har signert for fire nye år i Vålerenga. Med seg får de nye navn både på og utenfor banen.

ULLEVÅL: Vålerenga presenterte sin 2015-satsing i en pressekonferanse på Ullevaal Stadion fredag. Her bekreftet klubben nye og gamle navn på både trener- og spillersiden.

Se hele pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst i artikkelen.

Det har ligget i kortene en stund, men under pressekonferansen offentliggjorde Kjetil Rekdal at han blir i Vålerenga. Treneren har skrevet under kontrakt for fire nye sesonger, og Rekdal sa at han først nå føler han kan begynne å bygge lag mot sportslig suksess.

– Jeg har brukt mye tid på å skifte kurs og lage ny kultur de to årene hittil. Vi har kommet et stykke på veien. Vi har gravd opp mye, og nå kan vi begynne å så i et litt større tempo. Vi har gode muligheter til å kjempe om medalje neste sesong, sa VIF-treneren.

Ny assistent

Kjetil Rekdals høyre hånd blir Morten Tandberg, som har hatt stor suksess med Bærum i 1. divisjon i år. Rekdal selv beskriver Tandberg som en litt annen type enn hans forgjenger Michael Schjønberg, som ifølge Rekdal har ryddet bra opp i kulturen i klubben.

– Mortens navn kom høyest og fort ut. Vi hadde noen møter og klikket bra. Vi har hatt gode samtaler og gått gjennom hvordan vi skal jobbe, sier Rekdal.

Gjermund Østby fortsetter som keepertrener, mens Kjetil Rekdal opplyste videre at klubben fremdeles mangler å få på plass en spillerutvikler.

Les også: Rekdal sikter høyere neste sesong

Rekdal trengte hjelp

Rekdal hadde glemt notatene sine og ble svar skyldig da han fikk spørsmål om arbeidsfordelingen mellom han og Morten Tandberg. Men daglig leder Stig-Ove Sandnes kom reddende til med noen oppklarende ord.

– De er først og fremst et team. Men Kjetil er hovedansvarlig og lagansvarlig både i trening og kamp, mens Morten vil ha et tettere ansvar for treningsuka og dagsplanene, forklarte Sandnes.

Selv ser Morten Tendberg frem til å begynne arbeidet i Vålerenga.

– Vi har hatt gode og lange møter, og vi kommer godt overens både om fotball og med kjemien oss imellom. Jeg gleder meg til å bidra til å gjøre Vålerenga til et av de beste lagene i Norge, sier Tandberg.

Stjernene forlenger

En god nyhet for Vålerenga-fansen er også at både Vidar Örn Kjartansson, Ghayas Zahid og Rasmus Lindkvist forlenger sine kontrakter med osloklubben. Trioen har vært blant Vålerengas beste spillere i år, og toppscorer Kjartansson har planer om å nå enda høyere.

– Jeg liker klubbens ambisjoner. Jeg ønsker å bli bedre enn i år og vinne titler med Vålerenga, sa Kjartansson, før han byttet språk til norsk og konkluderte med ordene «enkelt og greit».

Også Simon Larsen og Michael Langer har forlenget sine kontrakter.

Les også: Brennhete Ghayas Zahid sammenlignes med Barcelona-stjerne

Nye og kjente fjes

Vålerenga brukte også anledningen til å presentere to nye spillere, begge kjente fjes for supporterne fra før.

Jonathan Tollås Nation kommer fra Aalesund, der han har spilt med Rekdal tidligere. Midtstopperens overgang gikk i boks tidligere i høst, men nå har han altså sluttet seg til sin nye klubb.

Det har også Kjetil Wæhler, som vender hjem til Vålerenga etter flere år i utlandet. 38-åringen spilte også i Vålerenga sist Rekdal var trener i klubben, og han ser frem til å gjenoppta samarbeidet.

– Ringen er sluttet når jeg kommer hjem til Vålerenga. Jeg kjenner Rekdals tøffe regime, og det passer meg bra. Alder er kun et tall, det er prestasjonen man skal se på, sa Wæhler.

Usikkert for Berre

Vålerenga har dermed styrket et forsvar som tidvis var meget hullete i årets sesong. Kjetil Rekdal ville heller ikke utelukke flere forsterkninger, men han hadde ingen konkrete navn å komme med.

Det er heller ikke avklart om Klanens yndling Morten Berre får muligheten til å representere Vålerenga også som 40-åring.

– Vi skal ha møter med Morten til uka, så får vi se hva det blir til, sa Kjetil Rekdal.

Les alle våre saker om Vålerenga Fotball her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere