Rekdal sikter høyere neste sesong

Kjetil Rekdal var som vanlig engasjert på sidelinjen da Vålerenga slo Start søndag. Neste sesong sikter han høyere enn 6.-plass.

Kjetil Rekdal var som vanlig engasjert på sidelinjen da Vålerenga slo Start søndag. Neste sesong sikter han høyere enn 6.-plass. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal samler ikke på 6.-plasser i eliteserien. Neste sesong sikter han høyere.

VALLE: Kjetil Rekdal tok Vålerenga til 11.-plass i comebacksesongen i klubben i fjor. Med halverte spillerlønninger har han dette året tatt laget et steg videre, men treneren er ikke ferdig med det.

Les også: Disse spillerne MÅ overbevise Rekdal

– Tar vi opp mot 50 poeng, begynner vi å snakke, sa Rekdal til NTB etter den siste kampen for sesongen mot Start søndag.

Klubben har likevel utfordringer foran kommende sesong, blant annet økonomisk. Den tidligere Aalesund-treneren vil derfor ikke gi noen målsetting allerede nå. Situasjonen kan tvinge fram salg av eliteseriens suverene toppscorer Vidar Örn Kjartansson.

– En klubb som Vålerenga skal sikte høyt, men det er vanskelig å si noe nå, siden vi ikke vet helt hvordan det ser ut. Det er alfa og omega å beholde alle viktige spillere, og vi ønsker å beholde Vidar. Vi ønsker også å hente spillere som vi kan bygge opp med rundt dem vi har, sier Rekdal.

Les også: Vålerenga best og yngst i 2. divisjon

Tror på medalje

VIF-kaptein Christian Grindheim tør i motsetning til sin sjef allerede nå å snakke om ambisjonene for kommende sesong.

– Ja, jeg er sikker på at det blir medaljekamp, sier Grindheim.

Han håper laget klarer å beholde så mange som mulig i en allerede tynn stall. Samtidig har han klokkertro på flere av ungguttene i laget. Mot Start ble de tre norske talentene Moussa Nije (19), Markus Brændsrød (19) og Mathias Blårud (19) byttet inn. Førstnevnt hadde et skudd i tverrliggeren.

– Vi har mange unggutter som kan ta steget opp. Ghayas Zahid gjorde det i år, og jeg er spesielt imponert over Moussa. Han gjorde et bra innhopp i dag, sier den rutinerte midtbanespilleren.

Les også: Vålerenga snudde kampen etter at treneren knuste taktikktavla

Langt opp

Det er nettopp bredden i stallen som bekymrer både treneren og kapteinen i Oslo-klubben. VIF startet sesongen sterkt, men etter sommeren har formkurven pekt i fullstendig feil retning.

– Jeg er veldig fornøyd med de første sju månedene, men de siste har ikke vært bra nok. Spillere som Kjartansson og Sivert Heltne Nilsen har ikke vært i like bra form. Det er klart at man blir slitne når man ikke kan rullere så mye. Det er langt opp til Molde, avslutter Rekdal. (©NTB)

Les også: Jon (49): – Gatefotball reddet meg fra helvete

Les også: Interkrets-plassen glapp for Vålerenga

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.