RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal skuffet over LSKs utlikning


Kjetil Rekdal er skuffet over at Vålerenga ikke klarte å holde 2-1-ledelsen helt inn mot Lillestrøm.
Kjetil Rekdal er skuffet over at Vålerenga ikke klarte å holde 2-1-ledelsen helt inn mot Lillestrøm. Foto: Arkivfoto: Christian Haksø
Et sent langskudd fra Lillestrøm nektet Vålerenga seier i hatoppgjøret på Ullevaal. Kjetil Rekdal synes ikke det er greit å slippe inn et sånt mål.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): «Her regjerer Lillestrøm» sto det på et svært banner Kanarifansen viste frem før avspark mellom rivalene Vålerenga og Lillestrøm.

Det hadde vært sannheten selv, hvis de hadde snakket om målsjanser.

Lillestrøm skapte den ene store sjansen etter den andre på nasjonalarenaen mandag kveld, men effektiviteten sto ikke i stil. Da det gjensto fem minutter sto det fortsatt 2-1 til Vålerenga, og håpet begynte å ebbe ut for bortefansen.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst i artikkelen!

– Ikke greit

Da dukket Moryke Fofana opp, og 22-åringen fra Elfenbenskysten dundret inn utligningen med et fantastisk langskudd fra 20 meter.

Det irriterer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

– Det er ikke greit å slippe inn et sånt mål. Vi skal greie å hindre det. Det er et fantastisk skudd, men vi skal klare å stoppe det i den sonen der, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Han innrømmer at Lillestrøm skapte så mange sjanser at seieren fort kunne blitt med hjem til Romerike.

– Det kunne ha gått andre veien også. Vi manglet noen gir som vi må utvikle, og vi må ikke bli blåøyde. Vi har et lag som er sammensatt av mange spillere som ikke har spilt på dette nivået. Det er første gang de spiller et slikt rivaloppgjør, og det tar tid å utvikle den smartnessen og det ferdighetsnivået som gjør at man kan fullføre kampene våre på best mulig måte, sier Rekdal.

Les også: Nå skal Rekdal på Lyn-kamp

God Langer

VIF-keeper Michael Langer skal ha en stor del av æren for at VIF ikke tapte. Østerrikeren vartet opp med flere gode redninger kampen gjennom.

– Jeg tror han er skuffet over at han ikke tok 2-2-målet, men han gjør noen fantastisk redninger, og det er ingen grunn til å klage på ham, sier Rekdal.

Christian Grindheim spilte en god kamp på Vålerenga-midtbanen. Han mener det er greit med poengdeling, selv om det har en liten bismak.

– Det er greit ut fra spill og sjanser, men når det kommer så sent er det litt bittert, sier han til Nettavisen.

Grindheim får ros av Rekdal for innsatsen han la ned mot Lillestrøm.

– Han ville bytte ut i dag, og slet med pulsen, men jeg sa «bare glem det, det er ikke snakk om». Da fikk han heller gå litt rundt en periode. I dag var han kaptein og et fantastisk forbilde, og pressa seg gjennom kampen med en puls han ikke fikk ned. Det er bare å skryte av ham i dag, sier Rekdal.

Målløs Kjartansson

Lillestrøm hadde før kampen en klar plan om hvordan de skulle stoppe eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson. Og islendingen gikk målløs av Ullevaal-matta for første gang denne sesongen i 2-2-kampen.

– Jeg er ikke fornøyd med meg selv i dag, men jeg følte meg sliten etter mange kamper de siste ukene, sa Kjartansson til NTB.

Islendingen, som står med ett mål i snitt per kamp etter ti runder, fikk én halvsjanse etter sju minutter, men skjøt svakt over.

– Jeg dro til for mye. Det var ingen stor sjanse, men jeg burde gjort det bedre. Den skulle i det minste vært på mål, men det er umulig å score hver gang, sa eliteseriens toppscorer, som også har fire mål på to kamper i cupen.

Les også: Vålerengas Diego Calvo i Costa Ricas VM-tropp

Få tilskuere

Kun 11.783 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal Stadion mandag kveld, og kun én gang har det vært færre tilskuere på tilsvarende oppgjør de ti siste sesongene. Kamptidspunktet må nok ta mye av skylden for det. Kanarifansen og Klanen skal likevel ha ros for stemningen de lagde rundt oppgjøret.

Noen la kanskje merke til at Vålerengas supportergrupperinger Isko Boys og Ikaros blusset fra tribuneplass før kampen.

Mediesjef Geir Ove Fidje bekrefter overfor Nettavisen at blussingen var godkjent på forhånd, og det er dermed ikke fare for at osloklubben blir bøtelagt denne gangen.

Vålerengas neste tippeligakamp spilles Brann i Bergen førstkommende søndag.

Les direkte-referat fra Vålerenga - Lillestrøm her!

Se høydepunkter fra kampen øverst i artikkelen.

Les alle våre saker om Vålerenga fotball her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere