Gå til sidens hovedinnhold

Rekkefølgen må følges

Alle som har beveget seg i nærheten av Storo-krysset - enten til fots eller med bil - kan ikke ha unngått å legge merke til trafikk-kaoset i området. Særlig i rushtiden er kaoset gjeldende. Inn- og utkjøringen til Storosenteret er uten tvil med på å lage lange køer for å komme seg opp - eller ut - på Ring 3. Køen starter langt ned i Vitaminveien i Nydalen. Nå skal Storosenteret bygges ut, og lokalpolitikere er opptatt av at det viktigste må komme først.
Rekkefølge-bestemmelser i byggesaker kan være krav om at for eksempel trafikksituasjonen i et område må være tilfredsstillende før en utbygging blir ferdigstilt.
Nordre Aker Budstikke støtter BU-leder Egil Ihlens skuffelse over byrådets bortfeielse av rekkefølge-bestemmelsene i Storo-utbyggingen. Byrådet finner det ikke "naturlig" å prioritere utbedring av eksisterende trafikkproblemer før nye Storo Shopping åpner og blir ekstra stort. Et enda større senter vil selvfølgelig bety enda mer trafikk-kaos.
En ting er køer. Men ringvirkningene av trafikk-kaoset favner et mye større område enn Storo. Blant annet er Kjelsås- og Grefsen-beboere berørt av trafikkavviklingen rundt Storo. For å unngå køene kjører mange opp Maridalsveien, over i Kjelsåsveien og eventuelt ned Grefsenveien igjen, for så å ta en avstikker mot Skeidbanen og ned til Sinsen-krysset. Slik kommer rushen snikende inn i skoleveier og andre småveier i tettbebygde strøk, med flere trafikkfarlige situasjoner, og mer forurensning for beboerne langs "snik-ruten".
Lokalavisen gjør som BU-leder Egil Ihlen, og krysser fingrene for at bystyret ser de nåværende konsekvensene av Storo-senteret, og de fremtidige konsekvensene av et enda større senter. Vi tar gjerne imot flere butikker og cafeer - også et nytt treningssenter, men før Storosenteret blir større må trafikk-kaoset bli mindre.
Det forstår jo alle!
Et større senter vil selvfølgelig bety enda mer trafikk-kaos.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg